Damförlust mot effektivt Hammarby

Allsvenska Hammarby tog med sina fyra mål hem segern mot Sirius i gårdagens träningsmatch. Sirius stod trots många frånvarande dock bra upp mot gästerna.

Gästerna Hammarby tog omedelbart hand om kommandot och höll det mer eller mindre halvleken ut. Det skulle ta en bit in i matchen innan det började uppstå spänning på allvar. Med en knapp kvart spelad fick Hammarby till tre raka hörnor och en lång belägring av Emma Holmgren i Sirius mål. När alla trodde att Sirius rett ut situationen slet en Hammarbyspelare åt sig bollen och sprang fri men Emma sträckte ut allt hon hade av räckvidd och rev åt sig bollen.
Och så såg det ut mest hela halvleken. En storspelande Emma plockade ner skott efter skott medan Sirius utmanade med omställningar. Ett par av dem var för övrigt riktigt vassa, till exempel när Stina Melin kom fri på vänsterkanten, lade iväg på en långresa och stressade fram en hörna. En stund senare glimmade det till rejält när Tempest Norlin kom framstörtande på högerkanten och skickade bollen i sidled till Caroline Lundberg som inte riktigt hann hänga av sin försvarare, som i sista sekund kunde styra undan skottet. Ruskigt nära Siriusledning där.

Strax före halvtidsvilan kom dock kallduschen när Hammarby efter exemplariskt bollflyttande lyckades gömma bollen för Emma Holmgren och peta in dagens första kasse.

Den andra halvleken gestaltade sig i mångt och mycket på samma sätt. Mycket Hammarby och några rediga chanser för Sirius. Emma fortsatte att prestera på hög nivå matchen igenom och Hammarby mattades av lite i anfallsglädjen.

Med knappt 20 minuter kvar att spela gick publiken upp på tå när Tempest Norlin kom fri och skickade bollen förbi fötterna på Hammarbys målvakt. Nästan. Reptilsnabb reaktionsförmåga räddade Hammarby och istället kunde de vända spelet och minuten senare stod det 0 – 2.

Nu var det proppen ur och farligheterna radade upp sig på linje. Med kvarten kvar var det Ingrid Wixners tur att aspirera på en bock i målprotokollet men skottet tippades ut vid bortre stolproten, till en hörna som dog innan den hann bli farlig.

Desto mer farligt blev det när Hammarby tilldömdes en frispark från 30-40 meter. När den dalade ner framför målet förvandlades boxen till ett flipperspel och på tredje returen dundrade bollen otagbart förbi Emma som på övertid tvingades se även ett fjärde mål leta sig in via en Hammarbypanna.

Hammarby var det bättre laget för dagen, inget snack om den saken, men siffrorna speglar inte helt matchbilden. Sirius spelade bra under större delen av matchen och även om en förlust svider så får det här ändå ses som en sådan med guldkant.

– Det är så klart aldrig kul att förlora, men jag tycker ändå att vi satte försvaret bra under större delen av matchen, bedömer Emma Holmgren. Vi stod bra upp mot ett allsvenskt lag och målen kom efter små missar.

Nu återstår bara en träningsmatch innan Elitettan brakar igång. På långfredagen blir det nämligen lokalderby när Gusk står för motståndet. Och se för all del till att gå rätt, matchen spelas nämligen på Österängen.

IK Sirius FK – Hammarby IF DFF 0 – 4 (0 – 1)

Publik: 132

Truppen: Emma Holmgren – Stina Melin, Mikaela Björklund, Sara Back (69), Märta Säfström (60)- Ingrid Wixner, Malin Forssner, Fanny Andersson, Amanda Johansson – Caroline Lundberg, Tempest Norlin

Avbytare: Agnes Nyberg, Josefin Lindström (60), Madeleine Lindström (69), Josefin Meyer, Nikki Claesson