Damerna slutsegrare i Luciacupen

01082021_1627849845.jpeg

Sirius damer återtog i helgen tronen i Luciacupen efter att man förra året lånat ut den till GUSK. Sirius gick igenom både gruppspel och slutspel obesegrade och Ronja Andersson i Sirius mål höll nollan i sju av de åtta matcherna. Målskillnaden blev imponerande 25 – 1 på åtta matcher.

Finalen mot Täby, på söndagseftermiddagen, slutade 3 – 0. Sirius hade grepp om händelserna matchen igenom och Fredrik Bernhardsson är föga oväntat nöjd med lagets insats under turneringen.

– Absolut. Jag är jättenöjd. Framförallt med hur vi växer in i och tar oss an uppgiften på ett väldigt bra sätt. Helgens lag var en skön mix av spelare från A-laget och F19 och alla var med och bidrog, och anammade sättet vi vill spela på. Som vanligt var vår defensiv solid turneringen igenom samtidigt som vi spelade en fin och kombinationsrik anfallsfotboll och skapade mycket målchanser. A-lagsspelarna tog ett stort ansvar som truppens ryggrad och satte en fin standard för hur vi vill uppträda och F-19-spelarna tog till sig det de visade på ett mycket bra sätt. Jag tycker att vi vann cupen välförtjänt.

Ny i truppen – och ny mellan stolparna – var Ronja Andersson från Fanna BK. En debut som lovar gott inför den kommande säsongen. Fredrik Bernhardsson är nöjd med debuten.

– Det skapade trygghet när Ronja gjorde sina första matcher med laget och ändå uppträde på ett så moget sätt i målet.

Och debutanten själv är nöjd, både med sin egen insats om med hur man tog sig igenom cupen. Ronja gjorde en gedigen insats mellan stolparna och släppte alltså bara in ett enda mål på åtta matcher.

– Det kändes helt fantastiskt att vinna Luciacupen. Redan när jag kom till Diöshallen tidigare på lördagen så kände jag att vi var ett av de bästa lagen i cupen, konstaterar Ronja. Jag hade ju inte så mycket att göra eftersom Sirius är ett så stabilt lag men det var jättekul att komma igång på riktigt, nu kändes det att det är på allvar.

Om det var målsnålt bakåt så var det precis tvärtom i offensiven, turligt nog ska vi väl säga. Inte mindre än 25 kassar hängdes det in under de två dagarna. Målgladast var Elin Åkerman som tjongade in hela nio strutar, skuggad av Agnes Nyberg med sex mål.

 

Sirius matcher i Luciacupen

LÖRDAG

Gruppspel

IK Sirius FK – Knivsta IK

6 – 0, Elin Åkerman 3, Ariam Berhane, Stina Huss, Tuva Löfving

IK Sirius FK – Bälinge

0 – 0

Östervåla IF – IK Sirius FK

0 – 3, Louise Zetterling, Elin Åkerman, Agnes Nyberg

SÖNDAG

Kvartsfinalspel

IK Sirius FK – Bälinge

0 – 0

GUSK 1 – IK Sirius FK

0 – 2, Elin Åkerman, Louise Zetterling

IK Sirius FK – Enköpings SK

0 – 4, Elin Åkerman 2, Ariam Berhane, Moa Mattsson

Semifinal

IK Sirius FK – Lidingö

7 – 1, Agnes Nyberg 3, Elin Åkerman 2, Ariam Berhane, Moa Mattsson

Final

IK Sirius FK – Täby

3 – 0, Agnes Nyberg 2, Emelie Magnusson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch