Dagens besked: nya Studenternas klart 2020

01082021_1627854683.jpeg

Det nya Studenternas kommer att stå klart 2020. Inga förseningar är att vänta. Det var det tydliga beskedet från Uppsala kommun vid dagens pressträff.

Trots en försenad byggstart – och en uppräknad nota sedan föregående beslut, som togs 2015 – kommer den nya arenan att vara klar 2020. Delar av byggplanen har omarbetats av Sportfastigheter för att kapa ner projekttiden, utan att för den skull ge avkall på kapacitet och funktion, berättade Sportfastigheters vd Eva Sterte vid dagens pressträff på Studenternas IP.

Ombyggnaden kommer att komma igång direkt efter avslutad säsong, i november, och precis som tidigare handlar det om en utdragen process där Sirius kommer att spela på arenan under hela byggtiden.

Än återstår dock några slutgiltiga beslut innan spaden går i jorden. I fredags tog Sportfastigheters bolagsstyrelse sitt beslut, i veckan fattas beslut i Uppsala Stadshus AB och i kommunstyrelsen. Avslutningsvis ska det även tas ett beslut i kommunfullmäktige den 9 oktober.

Sirius Fotbolls ordförande Ove Sjöblom konstaterade efter pressträffen att det gjorts ett kompetent jobb med att få ihop projektet på ett bra sätt trots fördyringar.

– Vi är lättade och glada för att det nu klargjorts att det inte kommer att bli någon försening och att det blir en byggstart direkt efter avslutad säsong, säger Ove Sjöblom. Det är bra att det nu kom ett tydligt besked som undanröjer alla spekulationer. Vi har ett gemensamt intresse med kommunen och med Sportfastigheter att det ska fungera under byggtiden och jag förväntar mig den stöttning som behövs från dem.

Bild: Uppsala kommun

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch