Cupdrömmen lever efter seger i Sundsvall

I dag spelade Sirius herrar sin andra raka match mot allsvenskt motstånd, i Svenska cupen. Precis som senast på bortaplan, men den här gången var det GIF Sundsvall som stod för motståndet. Och precis som mot Malmö senast var det Sirius som tog kommandot i ett tidigt skede.

Skillnaden var att den här gången behöll Sirius kommandot under större delen av matchen.

– Vi var klart bättre i första halvlek, säger Kim Bergstrand. Det var jämnare i andra halvlek men även där var det vi som ville mest och hade bollen mest.

Att Sirius var det bättre laget under första halvlek visade sig inte bara spelmässigt utan även när Christer Gustafsson skickade fram en hörna till Patrick Hopkins som skickade in lädret i Sundsvalls mål efter knappa halvtimmen. Ett mål som till slut skulle visa sig räcka till seger och fortsatt spänning i Svenska Cupen.

Segern hängde dock på repen och flämtade under matchens sista sekunder. Efter ett antal dueller damp bollen ner framför en Sundsvallsspelare som stod helt fri bara fem meter från Sirius mål. I nio av tio matcher blir det mål i en sådan här situation men då har man inte räknat med Lukas Jonssons reflexer. En parad av högsta klass räddade hem full pott för Sirius i den andra av tre gruppspelsmatcher i Svenska Cupen.

Kim Bergstrand sammanfattar.

– Allt som allt gör vi en jättefin insats på en svårspelad och studsig plan. Det var svårt att spela en snabb och effektiv fotboll och vi åkte på någon enstaka onödig omställning. Trots det så var det vi som behärskade underlaget bäst och styrde och ställde i matchen.

Nästa helg väntar tredje och sista matchen i årets gruppspel i cupen och även om oddsen inte är de bästa så finns även i år en chans till avancemang till kvartsfinal. Förutsättningarna för detta står inte helt klara förrän i morgon när Ängelholm och Malmö drabbar samman och fullbordar den andra omgången av gruppspelet.

GIF Sundsvall – IK Sirius FK 0 – 1 (0 – 1)

Målet: Patrick Hopkins (25).

Publik: 550

Startelvan: (4–3–3): Lukas Jonsson – Karl Larson, Patrick Hopkins, Oscar Pehrsson, Kujtim Bala –  Christer Gustafsson, Niklas Busch Thor, Kingsley Sarfo (46), Kim Skoglund, Dragan Kapcevic, Alexander Nilsson (69)

Avbytare: Benny Lekström, Nicklas Maripuu (46), Gustav Thörn, Sherko Faiqi, Ian Sirelius (69).