Christer Mattiasson ny huvudtränare för Sirius Fotboll

CM_hemsidan

Idag blev det klart att Christer Mattiasson blir ny huvudtränare för Sirius Fotboll från och med säsongen 2023. Avtalet är skrivet över säsongen 2025.

Christer Mattiasson kommer senast från IF Brommapojkarna där han har varit huvudtränare sedan två år tillbaka. Under sin tid i Grimstaklubben har han lett laget till två raka uppflyttningar, först upp till Superettan från Ettan Norra, och nu senast uppflyttning till Allsvenskan från Superettan.

Innan tränarkarriären tog vid var Christer etablerad anfallare i Allsvenskan. Under sin spelarkarriär representerade han bland annat IF Elfsborg, AIK, Djurgården och norska Lilleström. Tränarkarriären inleddes med ett uppdrag som spelande tränare i Vallentuna BK i division två och därefter har den karriären fortsatt genom olika klubbar på flera nivåer inom seriesystemet.

Välkommen till Sirius Fotboll, hur har de första intrycken varit?
– Första intrycken är fantastiskt bra. Det är givetvis bra stämning när man precis har kritat på. Jag känner en glädje och jag vill egentligen bara köra i gång och börja jobba, det är väl det jag vill göra just nu. Så det känns härligt.

Vad var det som lockade med Sirius?
– Det var många delar som lockade. Jag har följt klubben sedan Kim och Tolle var här, de är gamla lagkamrater och kollegor. På det viset har jag sett hur man byggt upp föreningen, både organisationen runtomkring och hur själva fotbollen ska spelas. Det är de absolut viktigaste bitarna för mig; hur fotbollen spelas och vilken värme det finns i föreningen.

Berätta hur du är som ledare.
– Jag är en ledare som bryr sig om spelarna framför allt. De är i fokus för mig, att få dem att må bra. Om man mer fokuserar på mig som fotbollstränare vill jag kunna äga spelet. Jag vill kunna ha mycket boll men vill samtidigt att vi ska spela framåt. Det är otroligt viktigt att vi inte bara har massa boll och vi inte omsätter det i målchanser – vi vill kontrollera matcherna så gott det går, men också gärna vinna dem.

Över en månad till träningsstarten med laget, vad väntar härnäst?
– Nu blir det först att sätta sig och plugga. Jag ska försöka att få till lite möten med spelarna. Det gäller att få en bild av hur spelarna agerar på planen och vad de är bäst på. Sedan även prata med alla ledare runtomkring så att man inte kommer in och ändrar för mycket. Fotbollsmässigt vet vi ungefär hur vi ska spela, men samtidigt gäller det att få fram det bästa hos varje spelare. Så det kommer att bli mycket tid framför datorn här framöver.

Sportchef Ola Andersson om vår nya huvudtränare:
– Vi är glada över att kunna presentera Christer som ny huvudtränare för Sirius Fotboll. Jag har haft en kontinuerlig kontakt med Christer genom åren och jag har följt hans positiva utveckling som tränare på olika nivåer. Christers ambition och vilja om att spela en offensiv fotboll attraherar oss, och att han vunnit serien två år i rad gör honom ännu mer intressant. Med fem veckor kvar till träningsstarten har vi goda förutsättningar för att fortsätta planera verksamheten för nästa säsong.

CM_hemsidan02

Klubbdirektör Christer Abrahamsson, Huvudtränare Christer Mattiasson, Sportchef Ola Andersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch