Christer Gustafsson lämnar Sirius efter åtta säsonger

  • App
02082021_1627885049.jpeg

Efter åtta säsonger i klubben lämnar en av Sirius största trotjänare de senaste åren Blåsvart. Det blir ingen förlängning av Christer Gustafssons kontrakt som löper ut efter årets säsong.

– Vi har suttit med Christer och pratat om framtiden, och eftersom han inte blir en huvudperson i vår långsiktiga satsning har vi gemensamt kommit fram till att det bästa för honom nu är att prova något annat, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Med sin mångsidighet och uppoffrande spelstil har ”CG” blivit en av de senaste årens absoluta publikfavoriter på Studenternas, och när han nu lämnar Blåsvart efter åtta säsonger, 175 seriematcher och 31 mål i klubben gör han det med många minnen.

– Det har varit de bästa åtta åren i mitt liv, och jag är stolt och tacksam över att ha fått vara med på hela den här resan. Från och med nu kommer jag att vara Sirius största supporter, säger Christer Gustafsson.

Christer Gustafsson kom till Sirius från Hammarby inför säsongen 2012, och presenterades då som en målfarlig anfallare med allsvensk erfarenhet. Men det var som vänsterytter han 2013 satte 11 mål när Sirius sprang igenom Division 1 Norra obesegrade, och det är som en bärande kugge på innermittfältet han under säsongerna därefter har varit en av nyckelfigurerna i att lyfta Sirius först genom superettan och sedan fram till en fjärde raka allsvensk säsong 2020.

– Jag har njutit av att spela fotboll med många av mina absolut bästa vänner, och den lagsammanhållning vi haft genom åren har varit unik. Det har alltid varit roligt att åka ner och träna, och det är anledningen till att vi utvecklats så mycket, säger Christer Gustafsson.

Hans sista säsong i Blåsvart blev hans målmässigt bästa sedan 2013, med fyra mål i viktiga matcher och många starka insatser under hösten.

– Jag är glad att jag fick avsluta med en så bra säsong och att jag bara blev slagen av Sam i omröstningen om Årets Lirare, säger Christer Gustafsson.

– CG har varit en av de viktigaste personerna i den resa Sirius har gjort sedan 2012, och det kan vi inte tacka honom nog för. Han är en fantastisk person som har haft en enorm utveckling som fotbollsspelare här. Det är en jobbig separation, och CG är en Siriusspelare för all framtid även om han inte bär den tröjan nästa säsong. Ingen annan kommer att få spela i nummer 19 nästa år, säger Ola Andersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch