Christer Abrahamsson blir ny Klubbdirektör

  • App
01082021_1627859103.jpeg

Sirius Fotbolls nye klubbdirektör blir 37-årige Christer Abrahamsson. Han kommer senast från en tjänst som kommersiell direktör på Sharp Business Systems, där han arbetat med affärsutveckling sedan 2008.

– Vi har sökt en person med ekonomisk och organisatorisk kompetens som kan ta oss vidare till nästa fas i klubbens utveckling. Vi är väldigt glada över att få in Christer som ny klubbdirektör, som har den kunskapen samt en analytisk förmåga och goda ledaregenskaper. Dessutom har han ett Siriushjärta och ett stort fotbollsintresse, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom.

Christer Abrahamsson bor i Uppsala med sin fru och två barn och är väl bekant med Sirius Fotboll som tidigare säsongskortsinnehavare på Studenternas. Han ser fram emot att tillträda sin nya tjänst.

– Det känns superroligt, jag är otroligt taggad. Fotboll är mitt största intresse och att få komma in i Sirius i det här läget i klubbens utveckling är helt perfekt. Jag lockades av arbetsbeskrivningen; Sirius vill bli en stark fotbollsklubb och utvecklas kommersiellt. Jag har en bakgrund inom sälj och marknadsföring och att arbeta med visioner och bygga arbetssätt är lite mitt DNA. Jag ser enorma möjligheter för Sirius att växa ännu mer och verkligen etablera klubben och fotbollen i Uppsalas medvetande, säger Christer Abrahamsson.

Den nye klubbdirektören tillträder senast den 1 juli 2019, men målet är att han ska kunna vara på plats tidigare än så.

– Det beror på hur snart Christer kan avsluta sin tidigare anställning i samråd med sin nuvarande arbetsgivare, säger Ove Sjöblom.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch