Charbel Georges vinterns första nyförvärv

  • App
01082021_1627855350.jpeg

Charbel Georges ansluter till spelartruppen som Sirius första nyförvärv inför säsongen 2018. Efter sex säsonger med Syrianska i allsvenskan och superettan lämnar den 24-årige mittfältaren nu Södertälje och har skrivit på ett 3-årskontrakt med Blåsvart.

Charbel Georges ansluter till truppen när träningarna drar igång igen efter nyår, men fanns redan under onsdagen på plats på Löten för att skriva på kontraktet och få en första glimt av sin nya omgivning. Det var framför allt i samtal med tränarna som beslutet att komma till Sirius växte fram.

– Jag kände ett stort förtroende från Kim och Thomas, det kändes bra i magen, hjärtat och allt möjligt. Jag är oerhört glad och stolt att vara här. Det är kul att det är klart och jag längtar bara tills det drar igång, säger Charbel Georges.

Efter att först ha lämnat moderklubben IFK Tumba för Hammarby kom han i junioråldern till Arameisk-Syrianska IF, som han representerade i två säsonger innan det bar av till Syrianska FC. Där har det blivit sex säsonger och 106 seriematcher, och den gångna säsongen var han med 9 mål lagets näst bäste målskytt i en säsong som dock slutade i nedflyttning från superettan till division 1.

Han menar att Sirius spelsätt är det som framför allt sticker ut, och som får honom att välja blåsvart när det nu är dags att ta nästa steg i karriären.

– Jag känner att jag är redo att ta nästa steg, och Sirius spelar en riktigt fin fotboll som passar mig. Jag har haft ganska bra koll på Sirius, vi har ju mötts några gånger också, säger han.

Sirius tränare Kim Bergstrand säger att det är som ”tia” eller ytterforward han framför allt ser Charbel Georges passa in i Sirius lagbygge 2018.

– Det är en spelare som alltid haft bra kvaliteter, men som vi tycker har mognat mycket i sitt spel den här säsongen. Han är en pigg och bra kille som passar bra in framför allt i vårat anfallsspel, är bra en mot en och en duktig avslutare och målskytt. Är han beredd att jobba hårt även i defensiven så tror vi att han kommer att få en bra utveckling i Sirius, säger Kim Bergstrand.

När Charbel Georges själv får beskriva sina styrkor som fotbollsspelare låter det ungefär likadant.

– Jag är en mycket bolltrygg spelare, jag skjuter hur bra som helst med båda fötterna och har mycket fin teknik. Det är mina styrkor, säger han.

Några exakta mål för den kommande säsongen har han ännu inte hunnit sätta upp.

– Jag siktar så högt det bara går.

Fakta, Charbel Georges
Född: 28 september 1993 (24 år)
Position: Mittfältare
Längd: 179 cm
Vikt: 69 kg
Moderklubb: IFK Tumba
Tidigare klubbar: Arameisk-Syrianska IF (2010-2011), Syrianska FC (2012-2017)
Allsvenska matcher: 13 (93 i Superettan)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch