CG tror på fin höst: ”Nu har vi bestämt oss”

  • App
01082021_1627854625.jpeg

Det två veckor långa landslagsuppehållet har gett Sirius chans att samla ihop sig och få nya krafter inför den allsvenska hösten. Inför dagens drabbning med GIF Sundsvall på Studan har man hittat ny energi, menar Christer Gustafsson.

– Det har varit skönt, med tanke på att vi gick ganska knackigt de sista matcherna. Det var nog många i laget som kände att vi behövde lite vila, mentalt. Nu har vi haft lite möte och det känns som en nystart, väldigt positivt inför matchen, säger han.

De två förlusterna mot IFK Norrköping och Kalmar FF innan uppehållet har man lagt bakom sig, och ”CG” är optimistisk inför fortsättningen.

– Det är första gången vi torskat två i rad på väldigt länge, så det är en lite ovan situation. Men nu känns det som att vi bestämt oss, att nu startar vi om på noll och kan få en väldigt fin höst, säger han.

De två träningsveckorna har man utnyttjat till att jobba på alla delar av sitt spel.

– Det är helheten och att sitta ihop igen som lag, få ihop alla bitarna. Men vi har såklart också jobbat mycket med vårt försvarsspel, som vi tappade lite i slutet, säger Christer Gustafsson.

Tre poäng är utan tvekan målet i dagens match mot GIF Sundsvall, och hur man ska nå dit är Sirius på det klara med.

– Sundsvall har gått lite knackigt och haft problem med målskyttet, men vann senast och är ett av seriens mest spelskickliga lag. Vi vet på vilket sätt vi vill spela mot dem i alla fall. Om vi sätter försvarsspelet, jobbar mycket med omställningarna och vinner mycket boll så ska det nog gå vägen, säger Christer Gustafsson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch