Carl Nyström lämnar Sirius

01082021_1627813957.jpeg

Mittbacken Carl Nyström och Sirius går skilda vägar efter fem år i den blåsvarta tröjan. Ny klubb är inte klar i skrivande stund.

Det är inte första gången du hör en spelare kallas kulturbärare men sällan har det stämt så väl in som på Calle Nyström. Den flera meter långa mittbacken blev snabbt en av publikens största favoriter och fick 2012 Västra Sidans Kjelledinepris som bästa spelare, minst lika mycket tack vare sitt goda huvudspel och trygga försvarsspel som för sin kärleksfulla relation till supportrarna.

Just de där långa benen har gjort att Calle inte ser ut att röra sig värst snabbt men han befinner sig alltid där han ska när det bränner till under match och på sin breda värmländska ser han i rollen som lagkapten till att även resten av laget gör det.

Efter fyra och en halv säsong och runt 100 matcher i den blåsvarta tröjan går nu Calle och klubben skilda vägar och Calle har samlat på sig en hel del starka minnen.

– Den första gången jag nog på allvar kände att det här är ”på riktigt” var nog när vi som Division 1-lag slog ut Hammarby ur Svenska cupen, på straffar. Det kändes riktigt häftigt att vi kunde mäta oss med dem. Och självklart när vi fick springa fram och fira avancemanget till Superettan med Västra.

Calle har många goda ord att säga om åren i Sirius.

– Det bästa är ju alla gubbarna i laget. Det har varit en ynnest att ha få tillhöra den gruppen och jag kommer alltid att känna mig delaktig i och stolt över Sirius, säger Calle och fortsätter:

– Och Västra sidan, går det att ha en bättre klack än så? Titta bara i kvalet, när de tackade oss efter 1-1-matchen i Falkenberg. Vi krigar järnet för dem och de ser det och ger kärlek och stöttning tillbaka. Så ska supporterskap se ut, inga bengaler och sådant, bara kärlek.

– Jag kommer alltid att se de här fem åren som en härlig upplevelse som stärkt mig som person, som spelare och ledare. Det har varit så häftigt att få känna känslan av att spela med ett riktigt klubbhjärta trots att Sirius egentligen inte är min moderklubb.

Tränaren Kim Bergstrand talar med värme om Carl Nyström.

– Det är en väldigt proffsig spelare men framför allt en mycket bra människa som nu lämnar Sirius för att gå vidare i sin karriär, säger Kim. Vi är glada för den tid vi fått ha Calle hos oss, och för hans utveckling som spelare. Han har alltid varit oerhört ambitiös och jobbat hårt för sin plats, både på träning och under match. Vi önskar Calle all lycka i hans framtida bana på och utanför planen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch