Busquets slår till – Alicante dag 4

02082021_1627885702.jpeg

Sirius fjärdje dag på träningslägret i Spanien bjöd på Busquets och Musikquiz!

Följ Blåsvart under träningslägret på Instagram, @siriusfotboll!

Efter en ordentlig genomgång av Henrik Rydström vid frukosten gick samtliga ner till en av de fyra gräsplanerna för en extra lång träning som både innehåll matchspel, fotbolls-tennis och andra övningar.

Det är roligt att se vilka enorma vinnarskallar som finns i den här truppen. Ingenting är på låtsas. Det är möjligen en lek men det är i så fall en väldigt allvarsam lek. Också en kort turnering i fotbolls-tennis blir på liv och död. Samtidigt återgår gruppen till den varma och goda stämningen direkt efteråt. Det är faktiskt anmärkningsvärt med vilken precision den här truppen lyckas vrida på sin vinnarinstinkt.

Vid matchspel stannade träningsteamet ibland spelet för att öva frisparkar och hörnor.

Första gången klev Adam ”Busquets” Hellborg fram och smekte in en frispark och strax därefter var det Elias Anderssons tur att lyfta in en frispark i mål. Riktigt snyggt. Hellborg går ju under smeknamnet Busquets och hela laget skrek spanjorens namn när första frisparken skruvades in i mål. Hellborg rörde dock inte en min…

Överhuvudtaget var det en intensiv och händelserik träning. Spelet har utvecklats bara under de här få dagarna och det är häftigt att se det som Henrik Rydström och assisterande tränare Theodor Olsson talar om vid genomgången på morgonen, faktiskt delvis förverkligas nere på planen några timmar senare.

På eftermiddagen tog sig några av spelarna till stranden som ligger några kilometer bort. Nya målvakten Jonathan Viscosi var den ende som badade…

Några lyssnade till när materialare Gert Andersson berättade om skillnaden från när han tränade sitt första ungdomslag (födda 1962) till nu när han är en del av en allsvensk elitklubbs satsning inför säsongen 2020.

Efter middagen var det den traditionsenliga Musikquizen som lagläkare Jakob Johansson höll i. Efter en lång, svettig och gastkramande duell stod till sist laget ”Världen” som vinnare. Stoltheten gick inte att ta miste på.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch