Busch Thor: ”Vi får ta dem nästa år istället”

  • App
01082021_1627858752.jpeg

Sirius säkrade på onsdagen definitivt den allsvenska platsen 2019, trots 2-1-förlusten borta mot BK Häcken. Den dominerande känslan i omklädningsrummet efteråt var ändå besvikelse över att man inte lyckades bättre i matchen mot seriens i särklass formstarkaste lag.

Sirius höll trots allt jämna steg med Häcken hela vägen ut på Bravida Arena.

– Det är väl ett förenklat sätt att se på det, men jag tror att många ändå är besvikna. Det känns som att vi kan bättre och har mer att ge, säger Niklas Busch Thor.

Sirius släppte bara till ett fåtal målchanser i matchen, men när Häcken väl fick chansen högg man till direkt. Blåsvart kvitterade dock rättvist Häckens ledningsmål när Sam Lundholm satte 1-1 i slutet av den första halvleken, som Blåsvart till stora delar kontrollerade.

– Jag vet att Häcken kände sig lite pressade och stressade av oss. Det var en viktig match för dem, och jag tyckte kanske vi kunde ha utnyttjat det lite bättre när vi fick matchen dit vi ville, framför allt efter 1-1. Hade vi kunnat hålla 1-1 längre hade de behövt gå framåt och öppna sig lite mer. Men det är en otrolig spets som avgör så det går inte att säga så mycket om den individuella prestationen, säger Niklas Busch Thor.

Ett blåsvart bolltapp för mycket, ett snabbt Häckenanfall och så hade skytteligaledaren Paulinho med ett riktigt klassavslut satt dit 2-1 efter 56 minuter.

– Sedan kan man vara besviken på att vi inte riktigt kommer upp i nivå efter det känner jag. Fram till 2-1 är det ganska bra och vi har bra koll. Men det är klart det är ett bra Häcken vi möter, och en svår bortamatch mot ett lag som har väldigt mycket att spela för. Som vanligt krigar vi på in i det sista och man är ändå stolt att vi är så pass bra mot ett bra lag. Vi får ta dem nästa år istället, säger Niklas Busch Thor.

Själv var NBT med från start för första gången sedan comebacken och spelade 63 minuter innan han blev utbytt. Formen närmar sig allt mer.

– Det kändes ganska bra, det är klart att man blir trött strax innan man blir utbytt men det är naturligt. Jag tycker att jag framför allt i första halvlek orkar med bra, är med i spelet och gör det jag är bra på. Framför allt var det fantastiskt roligt att få vara med och lira på riktigt igen, säger Niklas Busch Thor.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch