Busch Thor: ”Nu ska vi ut och bara köra över motståndet”

01082021_1627804952.jpeg

Med fyra poäng och noll insläppta mål efter två matcher har Sirius kommit igång bra i årets seriespel, vilket syntes framför allt i den skoningslösa 3-0-segern mot Utsikten i hemmapremiären i måndags. Total dominans beskriver bäst matchbilden, något av en kontrast mot fjolåret där man ofta dominerade matcherna hemma på Studan men hade svårt att omsätta det i mål och ofta istället släppte till någon farlig kontring. Niklas Busch Thor var tillbaka i startelvan senast efter de hjärtrusningar som konstaterades bero på förmaksflimmer och som tvingat honom till ett par veckors vila. Nu är han nöjd med läget, både för sig själv och laget.
– Det känns väldigt bra, senaste matchen var en väldigt bra match utav oss, kanske den bästa i år faktiskt. Vi har pratat om det själva i laget, jag och Nyström har pratat väldigt mycket om det bland annat, att nu är det dags att sätta nya trender och nu ska vi ut och bara köra över motståndet, på alla positioner och alla punkter, och det var viktigt att vi lyckades göra det, för det gjorde vi verkligen. Det var skönt att det föll väl ut också, så det inte blev lite sådär halvdant utan precis som vi hoppades att det skulle bli. Det viktiga nu är att man fortsätter att bygga på det, fattar vad det var som vi gjorde bra i den matchen och kan fortsätta att trycka även på bortaplan.

Han tycker inte att den ofrivilliga vila han fick i och med att förmaksflimret uppdagades har hämmat honom något särskilt.
– Nej, det tycker jag inte. Egentligen ingenting alls, jag kände mig ganska fräsch när jag kom tillbaka , oförskämt bra med tanke på vad som hade hänt egentligen. Så nej, det känns väldigt bra, och det känns som vi har mycket energi i laget också, och det bidrar också till att man själv mår bra. Det känns som att laget hade otroligt mycket energi senast.

När Sirius nu på lördagen åker till Vikingavallen i Täby för sin nästa match i Superettan är det välkänd mark för Niklas, som tillbringade tre säsonger i IK Frej innan han kom tillbaka till hemstaden och Sirius inför fjolårssäsongen. Han är därmed medveten om att det inte är någon lättspelad bortamatch.
– Jo, jag vet, det brukar vara svårt att komma dit har man ju märkt på motståndarna genom åren. Det är knepigt på många sätt, framför allt är det ett underlag som är väldigt speciellt, det är inte helt olikt Löten egentligen om jag ska vara ärlig, men det är ännu sämre än vad Löten är, om nu ens det är möjligt. Men det är sant. Så det är klart att det är speciellt, det är svåra bortamatcher, Frej har alltid varit ett starkt hemmalag, men jag hoppas att vi ändå ska kunna få hål på dem och ändra på det, säger han, när han nu ska tillbaka till Vikingavallen för första gången i Siriuströja.
– Jag har inte varit tillbaka på Vikingavallen sedan jag lämnade faktiskt, så lite speciellt är det ju såklart. Jag hade tre bra år där och det är en bra förening, jag känner föreningen och folket runtom framför allt, det är mycket bra folk där, så jag tycker det är skitkul för dem och för laget att det har gått så bra för dem och att de har gått upp i Superettan. Så det är klart det är speciellt att komma tillbaka, man känner många och det är många som hör av sig fortfarande, så det ska bli kul.

IK Frejs senaste match var 0-0 borta mot AFC United, och hemma på Vikingavallen föll man med 0-1 i premiären mot Jönköpings Södra, men det var efter en match där det snarast var hemmalaget som hade övertaget.
– Jag tyckte de hängde med bra mot Jönköping och att de förtjänade mer, i alla fall minst en poäng. Men så är det ju inte, man får inte alltid det man förtjänar, det vet ju vi i Sirius. Men jag tyckte de såg bra ut, vi har ju rätt bra koll, som sagt vi har mött dem (0-1-förlust i träningsmatchen i februari) och man har sett litegrann, jag följde dem ganska mycket förra året, framför allt i kvalet. De spelar ganska likadant, mycket kamp och vilja och väldigt bra försvarsspel, det är framför allt det. Det är inte som på min tid, då trillade vi nästan runt bollen till förbannelse.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch