Bortaseger för F17 mot Bollstanäs

Defensivt var positionsspelet tryggt och stabilt under hela matchen. Under 90 minuter släppte den unga backlinjen med spelare födda 1996 och 1997 till en målchans. Även aggressiviteten var slående och under långa stunder av matchen hade Bollstanäs svårt att skapa något ordentligt offensivt spel över huvudtaget.Offensivt spelade laget ett vårdat och kreativt passningsspel och tog sig fram till mängder med målchanser.Efter 22 minuters spel kom 1-0. Det började med att Rebecka Möller vann bollen på mittplan. Efter en snabb spelvändning kunde Rebecka frispela Ingrid Wixner som till vänster i straffområdet fick drömträff och satte bollen stenhårt i mål bakom en chanslös målvakt. Ett fantastiskt fotbollsmål.Med bra bollmottagning skapade Rebecka mycket utrymme och många möjligheter för Sirius F17-laget att etabelera ett offensivt spel.Fem minuter senare ökade Rebecka Möller på till 2-0. Sex minuter innan halvtidsvilan tog sig Linnea Eriksson in i straffområdet och kunde forcera in 3-0. Linnea spelade på högerkanten på mittfältet i första halvlek för att i andra halvlek flyttas in som central mittfältare.- – Många spelare imponerar i kväll, men Linnea är nog den som imponerar mest, menar Sirius F17-tränare Kalle Fremdling.I halvtid gjorde Sirius fyra byten. In på topp i andra halvlek kom Pernilla Andersson. Pernilla hade en bra halvlek och svarade för tre mål. Den fjärde målet i andra halvlek stod Ingrid Wixner för.Nu väntar ett par veckor med träning för F17-laget innan nästa match väntar – Sollentuna IF på hemmaplan den 31 mars.Matchfakta:Bollstanäs SK- Sirius F17 0-7 (0-3)01- (22) Ingrid Wixner, 0-2 (27) Rebecka Möller, 0-3 (39) Linnea Eriksson, 0-4 (66) Pernilla Andersson, 0-5 (85) Ingrid Wixner, 0-6 (86) Pernilla Andersson, 0-7 (88) Pernilla Andersson.Så här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Märta Säfström, Elvira Sjöberg, Johanna Högström, Lisa Meyer – Linnea Eriksson, Natalie Nordelind, Josefin Jarstad, Ingrid Wixner – Rebecka Möller, Elin ÅkermanErsättare: Moa Karlström (46), Fia Hage (46), Pernilla Andersson (46), Viktoria Andersson (46)