Blytung trea i Skellefteå.

Skellefteå bjöd på en härlig sensommardag och Sunnanå på ett proffsigt arrangemang så allt var upplagt för en spännande match mellan ettan och tvåan i tabellen. Hemmalaget var taggat från start och mera på tårna och skapar tre hörnor tidigt varav den första blir riktigt farlig. Tack och lov är Emelie Almesjö på rätt ställe och kan göra en en hyfsat enkel räddning. Vi har svårt att få ordning på det egna spelat och Sunnanå vinner de flesta duellerna ute på plan. Det leder i för sig inte fram till några vassa chanser även om det osar kring vårt straffområde.Vi sticker upp med några skapliga omställningar och Marija Banusic har ett bra skottläge i högerläge efter tio minuter. Vi hittar in matchen efterhand och jämnar ut spelet ute plan och hotar mer och mer framåt. Sunnanå är dock farliga till och från och Carina Holmberg har en bra frispark efter en kvart som Emelie som räddar säkert. Vi får mer och mer att säga till om och hittar ytor i anfallsspelet i andra delen av halvleken. Sarah Storck kommer loss på vänsterkanten efter dryga 20 min men får dålig vinkel och skottet räddas ut till hörna. Spelet är fysiskt och domaren har en hög nivå som ger bra rytm i spelet även om det smäller rejält emellanåt. Halvlekens bästa Siriuschans dyker upp i 35 min då Jenny Jansson plötsligt blir helt fri i straffområdet men avslutet blir stressat och går högt över. Även Marija har gyllene läge att ge Sirius ledningen då hon först läckert tunnlar en hemmaspelare och sedan vänder bort nästa men skottet blir tamt mitt på målvakten. Förutom inledningen så är första halvlek relativt jämn där båda lagen kampar och jobbar stenhårt. Inget skönspel kanske men en härlig match med heta känslor och några bra chanser åt båda hållen.I andra halvlek sjunker tempot och frenesin till en början och det blir mer ytor för båda lagen. Spelet är fortsatt jämnt men våra omställningar börjar bli vassare och vassare och det känns som det närmar sig ett mål. Och vi skapar ett par riktigt bra lägen där framförallt ett är värt att minnas då Jenny drar upp farten centralt, släpper ut bollen till vänster där en överlappande Julia Lyckberg skickar vidare den till en fristående Marija som tyvärr inte får till avslutet tillräckligt. Marija har också två rykande distansskott där Zhang räddar det första och det andra stryker ovansidan krysset. Sunnanå via Carina Holmberg tvingar Emelie till en jätteräddning på en lurig studs efter en frispark. Perpetua Nkwocha drar på från strax utanför straffområdet men skottet smiter över. Med 20 min kvar bryter Allysha Chapman bollen och den spelas vidare till Marija mitt på plan som hittar Jenny med en perfekt avvägt boll bakom mittbacken och efter att ha rundat målvakten kan hon placera in 1-0 vid första stolpen. Grymt skönt!Sunnanå ger allt i en sista attack och trycker upp allt vad dom har. Vi spelar smart och kallt, kämpar och sliter, täcker skott och glidtacklar så att gummikulorna flyger. Inte så snyggt alla gånger men hjärtat är där och vi vill ha med oss tre poäng hem till Uppsala. Visst har Sunnanå möjligheter och dom får en hörna matchens sista sekunder och vi tänker givetvis på hur upplösningen var på Studan i juni då vi tappade två poäng på stopptid på just en hörna från samma håll. 21 spelare i vårt straffområde och Carina Holmberg vid bollen som i första läget nickas bort (ut bakom kortlinjen!?) men kommer tillbaka framför mål där en Sunnanåspelare nickar mot mål och träffar en medspelare i huvudet på mållinjen och bollen studsar ut. Till saken hör att spelaren som får bollen i huvudet på mållinjen precis innan knuffat omkull Emelie och sedan när hon vänder sig får bollen på sig. Så kan det gå…  Vi vinner med knappaste möjliga marginal men någonstans känns det ganska rättvist där vi skapar flest klara målchanser även om Sunnanå bitvis har mest kontroll på spelet ute på planen. Deras fasta är hela tiden av yttersta klass och vi får jobba kopiöst för att freda målet men har till motsats från hemmamötet bättre flyt och är på rätt ställen hela tiden. Ser vi över båda mötena lagen emellan är inte heller poängfördelningen orättvis totalt sett och det känns både skönt och kul att vi står upp så bra. Nu väntar en träningsvecka och ett hemmamöte mot Gustafs nästa lördag. Och då är ni där och stöttar oss förstås!71 min, 0-1, Jenny JanssonLaget:Emelie AlmesjöLinnéa Eriksson, Sarah Elnicky, Malin Winberg, Allysha ChapmanMaja Andersson (ut 67), Mikaela BjörklundSarah Storck (ut 78), Julia Lyckberg, Jenny JanssonMarija BanusicErs: Lina Lundqvist, Ida Norström (in 67), Caroline Lundberg (in 78), Lisa Wikner och Sanna ÖhlundSunnanås refererat