Blåsvart lever i nuet mot GAIS

01082021_1627813844.jpeg

Årets sista seriematch betyder denna gång inte särskilt mycket, ingenting alls rent tabellmässigt, men i Siriuslägret är man icke desto mindre sugna på att avsluta seriespelet på ett snyggt sätt inför de stundande kvalmatcherna.

– Ja, det är kul nu, det är roliga tider. Det är bara att gå på den här trenden vi har och trycka hela vägen ut. Vi vet ju att det inte är mycket kvar av säsongen så det är bara att gå för det, säger Carl Nyström, som gärna slår GAIS på Gamla Ullevi på söndagen.

– Det är en chans att göra någonting bra för klubben, så ser jag det. Vi kommer att göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker.

Några svårigheter att fokusera tror han inte att det ska vara något tal om.

– Nu får man gå till sig sälv, men jag tror att vi i truppen känner så också, att imorgon (läs idag) lever man i stunden och i nuet mot GAIS. Det är klart att det finns där att det kommer ett kvalspel, det är mänskligt, men fram till slutsignalen så är man där, då är det nästa passning, nästa målchans som gäller. Man kan ändå inte göra någonting åt nästa vecka, säger Carl Nyström.

– Det är en rolig bortamatch, kul att spela på Gamla Ullevi, och det kanske blir lite folk eftersom det är sista matchen för dem. Roligt att komma ner till Göteborg och få avrunda serien på ett snyggt sätt.

Om inte annat har man en del snygga siffror att spela för. Bara två gånger tidigare har ett lag avslutat en säsong i Superettan med bara två förluster (Trelleborg 2006 och Ljungskile 2014), och Sirius har på söndagen chans att tangera detta och tränga sig in som tredje lag som delar det rekordet.

– Det är väldigt bra. Vi känner själva att vi är ett lag som är väldigt svåra att slå, och det får vi ta med oss, säger Carl Nyström.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch