Björkström: ”Vi ska dominera spelet”

  • App
01082021_1627858286.jpeg

Med fyra raka segrar och sitt andra vända tvåmålsunderläge mot IFK Göteborg på bara ett par veckor i ryggen går Sirius i fredagens match mot Dalkurd på Studenternas för att hålla segersviten levande. På ett sätt eller annat.

Efter torsdagens matchförberedande träning på Löten konstaterar Tim Björkström att stämningen i Siriuslägret onekligen är uppåt just nu.

– Det känns positivt, efter fyra raka kan man inte säga något annat. Det är klart att det krävs mer för att vinna fler matcher, men jag tycker ändå att vi är på rätt spår, säger Tim Björkström, och fortsätter:

– För det första har vi fått ihop försvarsspelet, och jag tycker vi jobbar ihop som grupp. Det kommer man väldigt långt på, och det har vi sett i vändningarna mot Göteborg. Vi har stark lagmoral och vi håller ihop bättre nu. Det är en stor faktor i att det har gått bra.

Prestationerna har förbättrats inte bara ute på planen under match, utan även på träning menar han.

– Vi har fått in några nya spelare som känns som att de höjt kvaliteten på träningarna, och vi tränar hårdare också tycker jag, vilket vi fått belöning för, säger Tim Björkström.

Själv har han fått spela de senaste matcherna på sin nygamla position som högerback, och det faktum att Blåsvart för första gången på länge kunnat starta flera matchen i följd med en och samma backlinje kan förstås även det ha bidragit till framgångarna.

– Det känns bra, vi har fått till försvarsspelet mycket bättre än tidigare. Visserligen släppte vi in två senast, men det känns ändå mer stabilt och vi känner varandra bättre. Det är lättare att spela när man vet vad de andra ska göra. Jag tycker vi tagit stora steg framåt, säger Tim Björkström.

På fredagskvällen väntar alltså Dalkurd hemma på Studenternas, ett lag Sirius besegrade med 3-1 på bortaplan för bara ett par veckor sedan. Sedan dess har ett transferfönster hunnit stänga och spelare kommit och att i båda klubbarna, men Tim Björkström är klar över vilken matchbild han vill se på Studan ikväll.

– Jag förväntar mig att vi ska föra spelet. Det är vår hemmaplan och det kommer mycket folk, så jag tycker vi ska dominera spelet, ha mycket boll och försöka trycka ned dem och skapa mycket chanser. Det är en nyckel att vi har mycket rörelse, att alla vill ha boll och vara delaktiga. Sen har vi de fasta situationerna som vi är väldigt bra på också, där känns vi starkare än vad de är, och det hoppas jag vi kan utnyttja, säger Tim Björkström.

Tvärtemot de båda vändningarna i göteborgsmatcherna tog Sirius själva ledningen och höll den hela vägen ut i bortamatchen mot Dalkurd, och det är förstås målsättningen även ikväll. Hamnar Blåsvart i underläge vet man dock att förmågan att vända matchen finns där.

– Det vore kanske skönare att leda med 2-0, men vändningarna vi har gjort är ändå starka. Det tyder på lagmoral. Det är inte många lag som kommer ner till Ullevi och vänder 2-0, det stärker oss som lag och det känns som att vi tror på ett helt annat sätt nu att vi kan vinna. Även om det vore skönt att ta ledningen är tre poäng ändå tre poäng, så vänder vi matchen igen tar jag det också, säger Tim Björkström.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch