Besvikelse efter comebacken

01082021_1627805945.jpeg

Både Karl Larson och Ian Sirelius gjorde comeback efter skador när Sirius herrar på söndagen spelade 2-2 mot Varberg hemma på Studan, men besvikelsen var stor efter Varbergs sena kvittering.

Tre spelare, Gustav Thörn, Ian Sirelius och Karl Larson var tillbaka i matchtruppen i gårdagens 2-2-match mot Varberg efter en längre tids skadefrånvaro, och för de två sistnämnda blev det också speltid i matchen som så länge såg ut att gå Sirius väg, men till slut utmynnade i ett snöpligt oavgjort resultat efter Varbergs kvittering i matchens 95:e och sista minut. Det var ingen munter stämning i Sirius omklädningsrum efter matchen.
– Det var roligt att vara tillbaka i 94 minuter ungefär, sedan vet jag inte vad som händer riktigt. Det känns som att vi har matchen, när vi gör 2-1 finns det inte på världskartan att vi ska släppa in ett mål, men sedan lyckas vi på något sätt göra det ändå. Lite orutin kanske, det känns som att vi slarvar bort bollen när vi har den. Sedan gör de ett perfekt inlägg och en perfekt nick som de kanske gör en gång på tio. Så det är jävligt surt, säger Kalle Larson som spelade hela matchen på sin högerbacksposition i comebacken.
– Det var kul att vara tillbaka, men det kändes lite ringrostigt här och var i vissa moment. Men det är väl något man får räkna med när man varit borta i två månader, man kan inte förvänta sig att allt ska sitta hundraprocentigt från början. Jag tycker jag får godkänt i alla fall.

Ian Sirelius kom in när sju minuter plus den långa tilläggstiden återstod av matchen och är inte mindre besviken över de tappade poängen.
– Det var kul att få spela match igen, men det var ett jävla tråkigt slut. Det var lite svängigt där på slutet och vi hade fina omställningslägen, så det var väl det som var tanken lite att jag skulle kunna hota med min fart. Men vi borde bara ha hålit i bollen i slutet och kontrollerat matchen, det var lite flängigt där.

Innan det snöpliga slutet spelade Sirius långa stunder i matchen mycket fin fotboll, och de båda målen var riktiga delikatesser.
– Det går litegrann i perioder, men det är mestadels bra tycker jag. Vi har jättemycket boll, vilket vi trodde att vi skulle ha, och jag tycker vi får ut hyfsat mycket av det. Vi kan få ut mer, absolut, men det är inte dåligt på något sätt. Vi blir lite låga någon period, men jag tycker vi tar oss ur det ganska snabbt, och det är starkt av oss att göra 2-1 när de fått in 1-1. De är svåra att göra mål på, så det är bra av oss att göra två mål, även om vi kan göra fler. Men allt förstörs ju i och med 2-2, så är det, sammanfattar Kalle Larson matchen.

Känslan av antiklimax och bottenlös besvikelse hängde över Studan efter den sena kvitteringen, även om det oavgjorda resultater trots allt innebär att Sirius är fortsatt tätt i rygg på Varberg och Degerfors i kampen om tredjeplatsen
– Jag tycker man ska ha inställningen att vinna matchen när det är på hemmaplan. Kryss mot dem som liger före oss i tabellen är ju inte dåligt, men vi gick för att vinna matchen, det var inget snack om saken. Det lyckades vi inte med, så det är lite surt, säger en Kalle Larson som snarare ser ut att mena fruktansvärt surt.
– Jag tycker att den här matchen ska vi vinna. Vi är alla väldigt besvikna. I perioder spelar vi jättebra, vi gör välförtjänt 1-0 och har mycket boll som vanligt, men sedan kommer det några dippar och i de dipparna tycker jag vi är för dåliga tyvärr, de har ju faktiskt några lägen innan de gör sitt 1-1-mål där. Det måste vi bli bättre på, att inte falla ned så djupt, konstaterar Ian Sirelius.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch