Bergman och Thörn lämnar Sirius

  • App
01082021_1627855156.jpeg

Det blir ingen fortsättning för Jakob Bergman i Sirius. Den 21-årige försvararen som under hösten varit utlånad till Nyköpings BIS i division 1 tackade tidigt nej till Sirius förslag om en förlängning av det utgående kontraktet för att söka en ny klubb.

– Jakob bad själv om att bli utlånad under hösten, vilket vi accepterade för att ge honom ett miljöombyte. Han kom tillbaka nu på slutet och gjorde en jättebra insats, och det är tråkigt att han inte vill fortsätta, men man får ha förståelse för att han vill ha en ny utmaning om det känns rätt för honom, säger Thomas Lagerlöf.

Två år efter återkomsten till Blåsvart efter en tid i IFK Göteborg går därmed Jakob Bergman, som bland annat nickade Sirius upp i allsvenskan på Örjans Vall hösten 2016, vidare i karriären. Åtminstone för den här gången.

– Det har varit två fantastiska år, men varje fotbollsspelare vill spela så mycket som möjligt och jag känner att det är dags att testa något annat. Sirius är en klubb jag vuxit upp i och som jag har otroligt mycket att tacka för. Jag vill tacka alla för den här tiden, så får vi se vad som händer i framtiden, säger Jakob Bergman.

Även Gustav Thörn, som under säsongen varit utlånad till Sandvikens IF, lämnar Sirius i och med att kontraktet nu löper ut.

– Det har varit en väldigt lyckad utlåning för Gustav, som alltid gjort ett bra jobb för laget under sin tid i Sirius, och vi önskar honom lycka till i framtiden, säger Kim Bergstrand.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch