Bergman kapten när U20-landslaget föll

01082021_1627846889.jpeg

Siriusförsvararen Jakob Bergman spelade 90 minuter när det svenska U20-landslaget föll med 0-1 mot Danmark under måndagen.

Efter segern mot Trelleborg fick Sirius på grund av landslagsuppehållet en två veckors paus från matchspel inför de avslutande fyra omgångarna. Under förra veckan tog Blåsvart ett par dagars ledighet även från den gemensamma träningen för att ladda upp batterierna inför slutspurten.

Men för Jakob Bergman bar det istället av till Finland och trenationsturnering med U20-landslaget över helgen. Det var något 20-åringen, som tidigare bl.a. gjort 18 U17-landskamper, inte hade väntat sig.

– Nej, verkligen inte, det kom som en chock. Det är väldigt kul faktiskt, roligt och inspirerande att få möta internationellt motstånd, sade han efter matchen i Trelleborg om uttagningen

Väl i Finland blev det ingen speltid i den första matchen mot hemmanationen på lördagen, som Sverige vann med 2-1. Men i måndagens match mot Danmark spelade Bergman alla 90 minuter med kaptensbindeln runt armen när Sverige föll med 0-1 efter ett tidigt danskt ledningsmål.

I Sirius har det blivit två raka starter för Bergman, som var belåten även med den nyss avklarade matchen efter Blåsvarts 2-0-seger i Trelleborg förra helgen.

– Jag tycker vi spelade bra, vi malde ner dem. I första halvlek hade vi några halvchanser men fick inte dit den, men vi går in i halvtid och säger att fortsätter vi så här så kommer de inte att orka. Vi fick in två snabba mål och sedan var det bara att spela av matchen.

Härnäst väntar Örgryte på Studan nästa måndag i årets näst sista hemmamatch. Jakob Bergman ser med den fina insatsen i Trelleborg i ryggen fram emot avslutningen på säsongen.

– Det känns väldigt inspirerande, vi har fått ett par tuffa resultat på sistone så det känns väldigt positivt att få med sig det här in i vilan som kommer nu, och sen kör vi vidare på det. Fyra matcher kvar. Det ska bli kul!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch