Bergman hjälte: ”Kunde inte ha drömt om det”

01082021_1627847019.jpeg

Kim Skoglund slår hörnan, Ante Björkebaum skarvar den vidare och i den bortre ytan får Jakob Bergman öppet nickläge efter att ha lurat bort sin markering. Pannan mot bollen, bollen i mål, och plötsligt har en 20-årig ytterback med sitt fjärde mål i sin elfte superettan-start skickat Sirius till allsvenskan för första gången på 42 år.

– Precis så här tyst blev det från långsidorna. Man kunde höra en knappnål falla, säger Jakob Bergman  inne på ett öde och övergivet Örjans Vall där firandet nu hunnit lägga sig.

Matchhjälten Jakob Bergman.

– Jomen jag har ju gjort några mål nu, de skojar att jag är måltjuv och sådär, och det kan jag väl vara så länge vi vinner, skrattar han.

– Jag kunde inte ens ha drömt om det här. Vilket jävla scenario.

Han vill dock inte ta åt sig äran för målet, att det kom till som det gjorde var ingen slump.

– Det känns helt magiskt att man är där och får göra det där målet, men utan skarven och utan hörnan hade det inte blivit så. Det är en inövad variant så det ska vara credd till alla som gör sitt jobb, säger Jakob Bergman.

Han firade genom att omedelbart kasta sig över reklamskyltarna och in i nätet som skiljde innerplanen från den välfyllda och fullständigt exploderande bortasektionen. Drygt 45 minuter senare fick han göra samma sak igen, när domaren satte pipan till munnen och förkunnade att matchen var slut. Sirius var klara för allsvenskan.

– Vilka jävla fans vi har, en måndag klockan 19 spelar vi i Halmstad och det är två fulla bussar här. All credd till dem,  det ger oss den där extra energin. Och sen att få göra målet precis framför klacken. Drömscenario, säger Jakob Bergman och ler brett.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är helt fantastiskt. 42 år sedan sist och nu står vi där. Varenda kille i omklädningsrummet nu är hjälte. Det är helt sjukt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch