Bergman återvänder och inleder samarbete med GUSK

01082021_1627815212.jpeg

Jakob Bergman lämnade Sirius för IFK Göteborg som 17-åring, sommaren 2013. Efter två och ett halvt år i Blåvitts ungdomsverksamhet är försvararen, som nu hunnit fylla 20, tillbaka i Sirius. Han var med och tränade en tid redan under hösten, då det hela rann ut i sanden, men nu är det klart att Knivstasonen skrivit på ett 2-årskontrakt med Blåsvart.

– Han har vuxit till sig framför allt mentalt under tiden i Göteborg. Han har en bra blick för fotboll och har sett bra ut i de träningar han har gjort. Han ligger lite efter rent fysiskt eftersom han inte haft någon klubb att träna med under vintern, även om han har kört lite med GUSK, men han har en bra grundfys och orkade ganska bra när han spelade med U21 igår, så han är snart redo, säger Thomas Lagerlöf om sitt senaste nyförvärv.

Samtidigt har tecknats ett samarbetsavtal mellan Sirius och GUSK, som innebär att spelare upp till 22 år gamla kan skrivas upp på en lista för att kunna representera både Sirius i Superettan och GUSK i division 2 under säsongen. Jakob Bergman blir den förste av dessa.

– Vi har hela tiden velat satsa på Jakob, särskilt som han är en lokal spelare, men inte haft ekonomiskt utrymme för det. Nu har vi tillsammans med GUSK hittat den här lösningen. Vi erbjuder Jakob en bra miljö att utvecklas i, samtidigt som vi känner att han behöver få spela seniorfotboll, och GUSK gärna ville ha honom hos sig. Han kommer att spela med GUSK så länge han inte spelar med Sirius. Initialt räknar vi med att det blir en del matcher med GUSK, och sedan får vi se vart det tar vägen, säger Thomas Lagerlöf.

Jakob Bergman blir den förste spelaren att ingå i samarbetsavtalet mellan Sirius och GUSK, men fler kan bli aktuella under säsongen beroende på hur behovet ser ut.

– Det är en bra möjlighet för spelare att få spela seniorfotboll och få fler chanser till utveckling. Nu är grundtänket i hur GUSK spelar fotboll också så pass likt vårt att man ska kunna växla mellan Sirius och GUSK från vecka till vecka utan att det blir några större problem.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch