Band knyts – Alicante dag 5

02082021_1627885700.jpeg

Banden knyts mellan de unga och de etablerade.

Följ Blåsvart under träningslägret på Instagram, @siriusfotboll!

De har fixat två kaffemaskiner till frukosten så köerna blir mindre. Klockan 08:30 är det genomgång och Henrik Rydström snackar taktik på ett sätt som nog egentligen bara Henrik Rydström kan göra.

Efter frukosten snackas det frisparkar med Adam Hellborg (som trots att han skruvade in en grym frispark igår med bestämdhet hävdar att han inte slagit någon på fem år) och det pratas säsongskort med lagkapten Niklas Thor. Det filmas också lite runt detta ämne. Här kan det vara på sin välsignade plats att påpeka att det nu är dags att säkra sin plats på nybyggda Studenternas om du inte gjort det. Här köper du årskort!

Man märker att banden mellan de unga, de nya och de etablerade i laget stärks för varje dag. Man märker att en del av de äldre tar täten och går före men man märker också att de äldre lär sig av de yngre. De sporrar varandra helt enkelt. De lär av varandra. De hjälps åt med att ta ett steg i taget. Det är fint att följa den utvecklingen.

Det vilar något försonat och varsamt i samvaro mellan alla dessa olika människor, som kommer från olika länder, olika kulturer, olika bakgrund, är olika gamla, talar ibland olika språk och är på olika platser i både livet och tillvaron. Alla dessa olika individer både odlar sin särart och underordnar sig kollektivt på samma gång. Det är mäktigt att se att detta kollektiv växa fram både på och vid sidan av planen. En stor eloge går ut till de etablerade och erfarnare spelarna som bara genom sitt sätt att vara blir förebilder och föredömen för de yngre spelarna.

Ikväll har spelarna fri aktivitet och inga förhållningsregler gäller förutom det som Rydström skickade med dem vid frukosten i morse:

Ta hand om varandra ikväll. Prata med varandra, ha roligt men tänk hela tiden att ni alltid representerar Sirius i alla lägen. Och var i tid till frukosten imorgon”.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch