Axel Björnström lämnar Sirius Fotboll

02082021_1627888035.jpeg

Sirius Fotboll är överens med den ryska klubben FC Arsenal Tula om en övergång av den 25-årige ytterbacken Axel Björnström. Söndagens match mot Mjällby AIF blev Axels sista framträdande i Siriuströjan. Totalt noterades Axel Björnström för 89 tävlingsmatcher och 9 mål i tävlingssammanhang för Sirius.

Axel Björnström kom till Sirius inför säsongen 2018 och har under sin tid i klubben utvecklats till en av allsvenskans absolut bästa spelare på sin position. En milstolpe för ”Acke” var fjolårssäsongen då han spelade samtliga minuter av Allsvenskan och noterades för fem mål och sju assist från sin ytterbacksposition.

Årets Kjelledine 2020
I samband med söndagens match mot Mjällby AIF fick ”Acke” ta emot utmärkelsen Årets Kjelledine, ett pris som delas ut av medlemmarna i supporterföreningen Västra Sidan, för hans insatser under fjolåret.

Sportchef Ola Andersson om försäljningen:
– Acke kom hit från Vasalund i division ett, han har spelat tre och ett halvt år av totalt fyra på sitt avtal, vi tackar honom för utmärkta prestationer hos oss. Vi önskar Acke lycka till i sin nya klubb och välkomnar honom hem till Studan igen när den tiden kommer.

Axel Björnström om flytten och känslorna för Sirius:
–  Tack för alla fina år Siriusvänner! Ert stöd på match, träning och var ni än har varit har betytt jättemycket. Ni supportrar tillsammans med alla fina människor som jobbar i klubben har gjort att Sirius är en klubb man verkligen trivs i. Jag ser fram emot att följa Sirius framöver och hoppas och tror att vi slipper vänta till 2027 innan Sirius är i Europaspel.

Tack för allt Acke, och lycka till!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch