Axel Björnström ansluter till Sirius

  • App
01082021_1627855349.jpeg

Den 22-årige försvararen Axel Björnström, senast i Vasalund i Division 1 Norra, har idag skrivit på ett kontrakt med Sirius som sträcker sig över säsongen 2021. Därmed blir han Blåsvarts andra nyförvärv inför säsongen 2018.

Vänsterbacken Axel Björnström ansluter till laget när träningarna drar igång igen efter nyår, men var redan idag på plats på Löten för att bekanta sig med klubben i samband med lagets sista träning för året.

– Otroligt kul, jag har sett fram emot det här länge. Jag har känt ett stort intresse under en längre tid och det känns som att tränarna har väldigt bra koll på mig. Det har vägt väldigt tungt, säger Axel Björnström.

Moderklubben är FC Djursholm, men det var i Vasalunds IF han inledde sin seniorkarriär när han lyftes upp i A-laget inför säsongen 2015. Efter tre säsonger i Division 1 Norra, där framför allt 2016 sticker ut då han noterades för hela 8 mål under säsongen, kände han nu att det var dags för nästa steg. Då föll valet på Sirius.

– Det känns som att sättet Sirius spelar på passar mig ganska bra, med bollen längs marken och två tränare som varit där länge och byggt ett spel under en längre tid. Det har visat sig nu i allsvenskan att det är väldigt framgångsrikt, säger Axel Björnström.

Av de där 8 målen under 2016 kom de flesta på fasta situationer, och foten är en av de kvaliteter Sirius tränare Thomas Lagerlöf lyfter fram när han beskriver sitt senaste nyförvärv.

– ”Acke” är en duktig fotbollsspelare som vi har följt i många år och har bra koll på. Han är spelskicklig och uthållig med en väldigt fin vänsterfot, och kan täcka alla positioner på en vänsterkant, säger han.

Axel Björnström själv ser fram emot att få testa sig själv på en ny nivå under de kommande fyra åren.

– Jag är övertygad om att jag är redo, så det ska bli kul att testa på allsvenskt spel. Det är såklart en tuff konkurrenssituation, men jag tänker inte bara ställa mig i någon kö och vänta på min tur. Jag ska in och konkurrera direkt, säger Axel Björnström.

Fakta, Axel Björnström
Född: 10 september 1995 (22 år)
Position: Försvarare
Längd: 176 cm
Vikt: 68 kg
Moderklubb: FC Djursholm
Tidigare klubbar: Vasalunds IF (2015-2017)

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch