Avstämning med lagläkare Jakob Johansson: ”Vi har en fantastiskt lyhörd grupp”

02082021_1627886040.jpeg

Sverige befinner sig i ett extraordinärt läge. Med anledning av det, och för att höra hur riktlinjerna för Sirius ser ut, har vi pratat med lagläkare Jakob Johansson.

Hur ser du rent allmänt på läget i Sverige just nu?

”Som chefsläkare för Aleris sjukvård har mycket handlat om att hur vi som privat aktör ska kunna hjälpa den offentliga sjukvården så bra som möjligt. Vi ställer bland annat in planerade operationer och flyttar även personal till de stora offentliga sjukhusens intensivvårdsavdelningar.”

Hur har Sirius ändrat rutinerna inför den här ”Försäsong nr 2”?

”För att vi ska kunna hålla verksamheten vid liv så har vi gjort flera saker. Vi har satt upp anslag över hela Studenternas om vikten av god handhygien och också försökt arbeta in vanan att man alltid uppsöker handfat och två och vatten efter varje möte eller inför och efter varje samling. Utöver det ska man givetvis vara helt symptomfri minst två dagar innan man ingår i en samling. Vidare tar vi bort allt onödigt och alla tillfällen där man samlas utan att det är själva spelet som är i fokus. Så vi byter om hemma för att minimera tiden tillsammans och så.”

Hur ordnade ni det praktiskt för att på kort tid få ihop de här nya rutinerna?

”Jag talade givetvis länge med hela ledarstaben och med Ola Andersson. Sedan skickade vi ut ett meddelande där vi ville att varenda spelare, individuellt skulle checka in på meddelandet, läsa och sedan signera digitalt. På mindre än 24 timmar hade samtliga spelare gjort det och det vittnar om att vi har en fantastiskt lyhörd grupp.”

Tror du att vi kommer kunna dra igång Allsvenskan i juni?

”Jag tror kanske det är lite optimistiskt, möjligheterna finns men förutsättningarna att det ska spelas fotbollsmatcher inför publik i Sverige om drygt två månader ser jag som ganska små.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch