August Ljungberg signerar A-lagskontrakt med Sirius

AL_signering_Hemsidan

August Ljungberg är nu officiellt en permanent del av Sirius A-lagstrupp. Under lördagen kom Sirius Fotboll och August överens om ett A-lagskontrakt som sträcker sig över säsongen 2027.

August Ljungberg kom till Sirius Fotbolls akademi som 12-åring, efter att ha spenderat sina första fotbollsår i Danmarks IF. August anslöt till Sirius yngsta akademilag, och har därefter representerat Sirius akademi i flera årskullar. Parallellt med sin utveckling i Blåsvart har August även deltagit på flera landslagssamlingar för P05-landslaget.

Under 2022 började August att nosa på A-lagsmiljön, det började med framträdanden i U21-träningsmatcher och därefter blev det så småningom även allt fler träningar med A-laget samtidigt som August utgick från U19-verksamheten.

Under säsongen 2023 har August istället utgått från A-laget, han var med på lägret i Spanien och har även gjort sina första tävlingsframträdanden för vårt representationslag. I Svenska Cupen noterades August för en assist i samband med bortamatchen mot IFK Oskarshamn, och i Allsvenskan har det hittills blivit fyra inhopp.

Under fjolårssäsongen signerade August ett akademiavtal med Sirius, och nu står det klart att han tar nästa kliv i karriären genom det nysignerade A-lagskontraktet.

August Ljungberg, du har precis signerat ett kontrakt över säsongen 2027, även ditt första A-lagskontrakt – beskriv känslorna.
– Jag är väldigt glad över att jag skrivit på mitt första A-lagskontrakt med Sirius och ser fram emot flera år i klubben.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare för de som inte känner dig så väl
– Jag skulle säga att jag är en spelare som vågar utmana och inte är rädd för att misslyckas. Jag är även en lagspelare som kämpar och ger allt för laget.

Den allsvenska debuten är redan avklarad – vad ser du som nästa steg i din utveckling?
– Nästa steg är framförallt att konkurrera om mer speltid, första fler inhopp men sedan också konkurrera om en plats i startelvan framöver.

Vad har du för råd till andra akademispelare som siktar på ett A-lagskontrakt?
– Mitt bästa råd till de yngre spelarna i akademin är att alltid försöka, att våga testa nya saker och inte vara rädda för att misslyckas.

Jonathan Ederström, scouting- och rekryteringsansvarig:
– ”Agge” fick chansen tidigt på försäsongen och det tog inte många träningar innan han visade att han verkligen är att räkna med på den här nivån. Han har sin styrka i det offensiva spelet, där hans förmåga att slå ut motståndarna en mot en och skapa målchanser är det som sticker ut mest. Nästa steg för Agge och Sirius är att få till en kontinuitet i träning, så att han klarar de fysiska kraven som kommer med seniorfotboll. Gör han det så kommer speltiden öka och då kan det här bli riktigt spännande.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch