August Ahlin klar för Sirius Fotboll

28072021_1627483747.jpeg

Den 24-åriga målvakten August Ahlin är klar för Sirius Fotboll. August har representerat uppsalalaget Gamla Upsala SK i division 2 sedan 2018 och har även varit med och tränat med Sirius till och från sedan fjolåret. Under våren 2021 har August gjort några framträdanden i U21-träningsmatcher och nu står det klart att han ansluter på riktigt till laget. Det signerade avtalet sträcker sig över resten av säsongen 2021.

August Ahlin, välkommen till Sirius, beskriv känslorna nu!
–  Det känns grymt att vara här och att vara igång. Jag har verkligen blivit välkomnad på ett bra sätt och redan fått några pass i kroppen, så det känns grymt.

Du har ju varit med till och från här under våren och sommaren, men beskriv, vad blir skillnaden nu?
– Nu känner man ju verkligen att man är med här på riktigt och konkurrerar. Och får vara med på ett helt annat sätt, så det känns väldigt bra.

Beskriv dig själv som målvakt.
– Jag är väldigt explosiv, reaktionssnabb och jag är bra på linjen. Jag skulle behöva förbättra mig i uppbyggnadsspelet lite grann, tycker jag.

Vad tänker du kring den närmsta framtiden här?
– Jag har ju kritat på nu året ut, så vi börjar där. Sedan är det bara att gnugga på, varje dag – och sedan får man se hur långt det bär.

Sportchef Ola Andersson
August har varit med till och från i vår verksamhet sedan säsongen 2020. Han har då kompletterat vår målvaktsbesättning på träningarna. Nu när Lukas lämnar för Danmark tar vi in August som en av tre målvakter i truppen. August har imponerat på oss under sin tid med laget, och därför har han förtjänat den här chansen.

Målvaktstränare Karim Fegrouch
August är inte ett nytt ansikte för oss, han har varit med oss till och från sedan förra året. Sedan han började träna med Sirius har han utvecklat många delar av sitt spel, och han passar väl in i målvakts- och spelargruppen. August styrkor som målvakt är att bland annat hans reflexer och hans explosivitet som kan använda både på linjen och i luftspelet.

Fakta August Ahlin:
Position: Målvakt
Ålder: 24 (född 1997)
Moderklubb: Djurgårdens IF
Tidigare klubbar: Djurgårdens IF, Älvsjö AIK, Lincoln Memorial University, Boo FK, Gamla Upsala SK.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch