August Ahlin går vidare mot en civil karriär

aa

August Ahlin fortsätter sin rehabilitering hos Sirius Fotboll fram till den 31 augusti och avslutar därefter sin fotbollssatsning för att istället gå vidare mot en civil karriär.

August Ahlin tillhörde länge Gamla Upsala (GUSK) i division två och tränade då till och från med Blåsvart. Under våren 2021 spelade August några U21-träningsmatcher för Sirius och under sommaruppehållet signerade han sitt första avtal med Blåsvart. Kort därefter fick August även chansen i Allsvenskan i samband med bortamatchen mot Halmstads BK, en match som slutade 1-1 efter flera svettiga räddningar från Augusts sida. Därefter fick han fortsatt förtroende mellan stolparna och det blev totalt nio matcher och en hållen nolla för honom under höstsäsongen 2021.

August kommer att fortsätta sin rehabilitering hos Sirius Fotboll fram till den sista augusti. Därefter avslutar han sin fotbollssatsning och satsar vidare på sin civila karriär.

Sportchef Ola Andersson:
– August är en fantastisk kille och ett superproffs att jobba med. Han har nått höjder här i Sirius som inte varit självklara att nå. Han fortsätter sin rehabilitering hos oss fram till 31 augusti för att sedan satsa fullt ut på sin civila karriär. Det är beklagligt att skadan inte möjliggör en fortsatt karriär, och vi har även en förståelse för att man tar chansen när fina civila erbjudanden dyker upp.

August Ahlin:
– Jag är stolt och tacksam över att få ha varit en del av Sirius Fotboll. Till alla spelare, ledare och supportrar – ett stort och innerligt tack. Ni är otroliga. Sirius kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat.

Fakta August Ahlin:
Position: Målvakt
Ålder: 25 (född 1997)
Moderklubb: Djurgårdens IF
Tidigare klubbar: Djurgårdens IF, Älvsjö AIK, Lincoln Memorial University, Boo FK, Gamla Upsala SK.
Allsvenska matcher i Siriuströjan: 9 framträdanden.

August Ahlin – Media

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch