August Ahlin förlänger över säsongen 2023

AA_forlangning02_nyhet

August Ahlin har idag förlängt sitt avtal med Sirius Fotboll. Den 24-åriga målvakten kom till Sirius i somras och har hittills noterats för två allsvenska framträdanden. Det nysignerade avtalet sträcker sig över säsongen 2023.

–  Det här känns såklart otroligt, min prioritet har alltid varit att få till en förlängning med Sirius. Därför känns det extra skönt att få det klart redan nu. Idag är det faktiskt exakt tre månader sedan jag skrev på mitt första avtal med klubben. Nu är jag ännu mer motiverad till att fortsätta gnugga på planen, säger August Ahlin.

Det har hittills blivit två allsvenska framträdanden i Siriuströjan – vad tänker du kring framtiden?
– Först och främst ska den här säsongen spelas klart. Nu handlar det om att ta en sak i taget, nästa träning och nästa match. Självklart vore det häftigt och väldigt kul att få göra några fler framträdanden i Allsvenskan i år.

Ni verkar vara ha ett bra samarbete i målvaktsgruppen – berätta mer om vardagen för dig, David, Hannes och Karim.
– Vi är tre målvakter som är i olika stadier av våra karriärer. Därför blir det väldigt enkelt och naturligt att pusha varandra och unna varandra framgång. Vi jobbar tätt tillsammans varje dag och jag uppskattar Hannes och David väldigt mycket. Sedan har jag lärt mig otroligt mycket av Karim sedan vi började jobba tillsammans, och jag ser fram att fortsätta utvecklas i den här miljön.

Sportchef Ola Andersson om förlängningen
– Det är jättekul att signera en förlängning med August, och det säger jag av flera anledningar. Den främsta anledningen är att han är en bra målvakt som under hösten visat att han kan spela i Allsvenskan. En annan anledning är att han kommer från den lokala samarbetsföreningen GUSK (Gamla Upsala SK), en ytterligare anledning är att han bevisat att det går att ta den ”långa vägen” till Allsvenskan. Utöver allt detta är August dessutom en toppenkille som bidrar till en god arbetsmiljö i vår verksamhet.

Fakta August Ahlin:
Position: Målvakt
Ålder: 24 (född 1997)
Moderklubb: Djurgårdens IF
Tidigare klubbar: Djurgårdens IF, Älvsjö AIK, Lincoln Memorial University, Boo FK, Gamla Upsala SK.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch