ASIF – IKS: Tävlingssäsongen kan börja

  • App
01082021_1627850233.jpeg

Med årets fyra första träningsmatcher avklarade, alla mot allsvenskt motstånd, väntar på söndagen en ny typ av utmaning för Blåsvart. Det är dags för årets första tävlingsmatcher när Svenska Cupens gruppspel drar igång. Trots 4-0-förlusten mot Östersund senast fick man bra besked med sig från den matchen, och Kim Bergstrand är glad att det nu är dags att spela match ”på riktigt”.

– Vi har haft fyra matcher där vi gått runt på så mycket folk vi kunnat och målat med väldigt stora penseldrag, och nu blir det lite skarpare läge. Det passar rätt bra nu. Gruppen har en solklar favorit i IFK Göteborg, och sedan handlar det för oss om att göra två bra prestationer så får vi förhoppningsvis en ”final” där nere i den sista matchen.

Sedan man i måndags kväll kom hem från träningslägret i Salou har Sirius haft en ganska hård träningsvecka på Löten, med en ledig dag på fredagen innan lördagens matchförberedande träning.

– Vi har tränat ganska rejält, vi hann inte träna så mycket i Spanien eftersom vi hade två matcher. Vi har drivit på tempot och snäppat upp ett steg där, så det har sett ganska bra ut tycker jag, säger Kim Bergstrand.

Arameisk-Syrianska IF står för motståndet när Sirius klockan 16 på söndagen kliver in på Södertälje Fotbollsarena. Till vardags hemmahörande i Botkyrka vann man i fjol Division 2 Södra Svealand, och återvänder i år därmed till Division 1 Norra för första gången sedan 2010. Den säsongen var också senaste gången man stötte på Sirius, och Blåsvart gick segrande ur båda de två mötena genom 2-1 hemma och 3-1 borta. Sju år senare är det dock helt andra förutsättningar som gäller.

– Vi har inte sett så jättemycket av Arameisk-Syrianska, vi vet en del om dem men kommer att fokusera på vårt eget försvars- och anfallsspel och försöka dominera matchen. De har en del spelare som varit med på lite olika nivåer och är ganska spelskickliga, men om vi gör vad som behöver göras ska vi vinna matchen, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp saknas Ante Eriksson som ådrog sig en bristning i baksida lår i matchen mot Östersund, liksom Ante Björkebaum som vilar ett svullet knä. Också Daniel Jarl som haft problem med en baksida och Kim Skoglund, som fick en smäll på foten mot Malmö, vilar från spel. Philip Haglund och Jesper Arvidsson är på väg tillbaka och har båda varit med i träning under veckan, men vilar även de från morgondagens match.

Vill du se morgondagens match? Västra Sidan arrangerar en supporterresa till Södertälje – häng med! Matchen tv-sänds också på CMore. Köp matchen/abonnemanget via denna länk så tillfaller en del av beloppet Sirius!

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
22 Stefano Vecchia
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch