Artikelserie om Studenternas

02082021_1627885690.jpeg

I april är det äntligen dags! Studenternas står klar efter år av byggande. Att ha en egen hemmaborg mitt staden är få förunnat och vi är stolta och glada över att den tålmodiga väntan snart är över.

Med anledning av vårens invigning av Studenternas kommer Sirius starta en artikelserie där vi steg för steg går igenom förutsättningarna för invigningen av den nya arenan. Tanken är att detta ska bli en plattform för artiklar som svarar på de flesta frågor som du som besökare kan tänkas ha vad gäller Studenternas 2020.

Låt oss smygstarta artikelserien redan nu med några korta fakta:

Publikkapaciteten på Studenternas 2020 kommer vara ca 10 000. Jämfört med säsongen 2019 tillkommer framför allt sittplatserna på den östra långsidan (mot ån). Det blir även en helt ny ståplatssektion, Arkens Gärde, (namnet tillkom efter en omröstning som Sirius Fotboll genomförde tillsammans med Västra Sidan) på den norra kortsidan (mot Stadsparken). Där kommer Sirius-klacken stå!

Att få en ny hemmaarena mitt i centrala Uppsala är en stor sak som vi är stolta över. Vi är också måna om att alla besökare som kommer för att se Sirius spela sina hemmamatcher, eller som bara är nyfikna på den nya arenan, ska få svar på så många frågor som möjligt i god tid innan själva premiären och invigningen. Därför startar vi den här artikelserien.

Vi vill bjuda in dig som är nyfiken på arenan att höra av dig till oss med just dina frågor om arenan. Vad vill du veta? Var kommer kioskerna finnas? Hur blir det med parkeringar? Vilka evenemang kommer vara knutna till matchdagen? Kan man köpa matchbiljett på plats? Eller vad som helst som du funderat över runt Studenternas 2020.

Ni får gärna också föreslå ämnen på artiklar om arenan och föreslå människor som ni vill höra prata om bygget och planerandet inför invigningen. Redan nu kan vi berätta att vi givetvis kommer intervjua involverade personer inom arenabygget som möjliggjort vår nya, stolta hemmaborg.

En nybyggd arena mitt i staden är dröm för alla fotbollsälskare. Efter år av provisoriska läktare, byggkaos och dålig publikkapacitet är nu Uppsala nya riktmärke snart klar. Med start idag kommer ni kunna läsa en artikel i veckan fram till premiären 5 april.

Här kan ni skicka era frågor.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch