Artikelserie om Studenternas Del 6 – Lukas Jonsson

02082021_1627886033.jpeg

Igår skulle den stora premiären ha ägt rum. Publiken skulle ha vallfärdat till ett nytt Studenternas för Sirius premiärmatch mot Falkenberg. Av kända skäl blev det ingenting av det. Men allt är inte nattsvart.

Förra måndagen, i sol och plötsliga snöfall, inledde Sirius sin ”Försäsong 2” nere på Studan.

Under veckan hårdnade restriktionerna runt alla former av sammankomster.

Laget kommer dock fortsätta träna men minimera alla stunder ihop utanför fotbollsplanen. Bland annat kommer bara fem personer i taget att tillåtas i omklädningsrummet.

Vi fick under söndagen en pratstund med målvakt Lukas Jonsson om hur han känner inför att det var just igår som premiären skulle ha ägt rum.

”Det var särskilt sista träningen i lördags som jag tänkte på det. Hade allt varit som det skulle skulle vi ha spelat match i morgon… Den känslan slog till då.”

Hur har den här tiden varit för er i laget?

”Brytpunkten för mig var matchen mot Brage… Där och då började man väl förstå att det inte skulle bli någon säsong med start under våren.”

Hur fungerar det med att allting förändras relativt snabbt hela tiden?

”Vi spelare läser ju nyheter som alla andra och sedan, kanske dagen efter, så har tränare och ledare förberett exakt vad i allt som hänt som påverkar oss och HUR det påverkar oss.”

Kan det finns något positivt mitt i allt att ni ändå är inne och tränar på nybyggda arenan nu?

”Ja, både för mig och tror jag hela laget är det ju en stor grej att vi har fått tillträde och att vi började träna där i måndags. Det är häftigt trots att förutsättningarna så klart är långt ifrån perfekta.”

Hur fungerar det rent praktiskt?

”På planen tränar vi som vanligt men efteråt försvinner vi så fort vi kan. Vi minimerar all kontakt med varandra utanför själva fotbollsplanen.”

Hur ser du på hela situationen?

”Man får ta det lugnt och lugna sig lite och se vad som händer. Fotbolls-Sverige kan behöva lite tid att snacka ihop sig.”

Har du några ord till alla längtande supportrar som bara drömmer att det här ska ta slut och att de äntligen ska få stötta er på nybyggda arenan?

”Att det kommer bli helt grymt bra. Det sved verkligen hårt i en förra året när borta-fansen hade det bättre än våra fans som fick stå utan tak och huttra. I år kommer det bli ändring på det. Det kommer bli helt fantastiskt.”

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch