Artikelserie om Studenternas del 5 – Framtiden är här

02082021_1627886041.jpeg

Egentligen skulle det varit allsvensk premiär på söndag hemma mot Falkenberg på Studenternas. Men idag, måndagen 30 mars, drar istället ”Försäsong Nr 2” igång efter två veckors ledighet. Det var ett hungrigt, otåligt och taggat Sirius som intog nybyggda Studenternas idag.

Det är besynnerliga tider och vädret är som tiderna…
Först är det strålande sol, sedan snökaos, sedan sol igen.
”Som livet” som någon i ledarstaben roat kastar ur sig.

Det är svinkallt men ändå förväntan i luften.

Studenternas gör ett storslaget men lite yrvaket intryck. Det luktar nytt i korridorerna och det sitter ”Glöm ej att tvätta händerna”-lappar uppsatta överallt. Sirius omklädningsrum är nyrenoverat med snygg Sirius-logga vid varje plats. Detta kommer bli Sirius nya hemvist och själva hjärtat på matcharenan.

Mitt i rummet står en motionscykel. En del från det som utgjorde ”gymmet” på Löten. Att befinna sig mitt i uppväxlingen och stå inne på den nybyggda hemmaborgen är lite skrämmande men det som sker är ändå med en ljuv doft av framtiden för Sirius. En ny hemmaborg är något vi alla borde se fram emot.

Det kan vara en mäktig syn att ta klivet in på planen från spelartunneln. Den motsatta långsidan sträcker ut sig i all sin trä-skimrande skönhet. Arenan gör ett kompakt med ändå mäktigt intryck. Den lyckas förmedla både en känsla av storslagenhet och närhet.

Just att den till stora delar är byggd av trä är något som också imponerar på sportjournalisten Olof Lundh som är där för att rapportera för TV4:

”Det är verkligen snyggt att det är i trä. Det ger lite speciella vibbar och det är skönt att inte alla arenor är stöpta i samma mall. Dessutom är den ju perfekt i storlek.”

Det har som bekant varit många turer med bygget av arenan och fortfarande är utsidan och platserna runt arenan en rätt stökig plats. Invändigt är det stora utrymmen. Medierummet är otroligt stort och samlingsrummet nära inmarschen mot planen är också fint och luftigt.

När man går runt på arenan, nere på innerplan, får man den täta känslan, hur nära långsidorna kommer själva planen. Publiken kommer extremt nära spelet från alla delar av arenan. Särskilt utmärkande är detta för långsidorna som sluttar brant ner mot planen.

När man står vid sidlinjen, vid spelargången, slås man av arenan. Det är fint att se hur de olika byggstilarna och de olika långsidorna smälter samman och bildar en estetisk helhet av alltihop.

Själva träningen då?

Det blir en intensiv träning med spelövningar och en del tvåmåls-spel på slutet. Någon vill ha en halsduk mot den isande vinden när det vansinniga snöfallet plötsligt drar in och två minuter senare upphör snöfallet och solen slår igenom.

Kanske kan den beskrivningen också vara en symbol för Sirius just nu. Sol, snökaos och sedan sol igen.
Hur som helst är en del av framtiden invigd här och nu.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch