Artikelserie om Studenternas #4

02082021_1627885988.jpeg

CORONA-PANDEMIN STÄLLER TILL DET PÅ ALLA OMRÅDEN I SAMHÄLLET 

Igår tog medlemsklubbarna ett inriktningsbeslut (läs här) om att premiärerna bör skjutas upp till senast i början av juni och just nu har Sirius A-lag fått ledigt från torsdag 19/3 och fram till 30/3. Hur går det då med färdigställandet av Studenternas med tanke på situationen vi är i?

Vi hörde av oss till Thomas Gustafsson som är platschef för bygget nere på Studenternas och når honom i hans hem:
”Ja, jag arbetar hemifrån eftersom jag är lite förkyld.”

Hur är det för er mitt i allt det som sker just nu?
”Klart att det drabbar oss på olika sätt. Vi har en högre frånvaro än normalt, men hittills har vi kunnat parera ganska bra.”

Vilka är era största utmaningar i detta?
 ”Det vi ännu inte vet är hur framtida leveranser från främst Europa drabbar oss. Vi har några indikationer på att det kan bli vissa förseningar.”

Hur pågår arbetet i detta nu?
”Vi får omorganisera oss en del när vi har ca 20% bortfall av personal. Vi försöker också minska antal möten och de som kan får jobba hemifrån.”

Hur påverkar en försenad allsvensk start bygget på Studenternas?
”En försenad allsvensk premiär spelar mindre roll för bygget, då vi redan kommit så långt i produktionen, men det kan ju innebära att vi får mer av det som vi annars kanske inte hade hunnit med.”

Vi tackar Thomas Gustafsson för hans tid.

Håll utkik här på vår hemsida för all information gällande den allsvenska premiären och allting annat som rör Sirius under dessa turbulenta tider.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch