Artikelserie om Studenternas #1

02082021_1627885756.jpeg

I april 2020 är det äntligen invigning av Studenternas. En lång väntan på en färdigställd och egen hemmaborg går mot sitt slut. Sirius premiär är mot Falkenberg 5 april. Vi fick ett samtal med Thomas Gustafsson som är platschef för bygget på Studenternas. 

Thomas Gustafsson är på plats på Studenternas när vi får en pratstund med honom.

Jag står inne på arenan och det är så gott som helt klart här nu. Även ljudet och ljuset kommer funka. Det fattas en storbildsskärm men den kommer också vara på plats i god tid till premiären”.

Hur bråttom har ni?

Ändå från början har har det varit en kamp mot klockan för att få allting klart men vi kommer hinna. Vi har ju hela tiden arbetat mot klockan, även förra säsongen, men den här gången ska det vara permanent klart. Arenarummet kommer stå klart. Sedan är det utanför arenan på vissa platser som det fortfarande inte kommer vara helt klart”.

Thomas Gustafsson berättar att det framförallt är norra torget ut mot Stadsparken som inte kommer vara färdigt. Där blir det lite trixigt. Sedan är det vid västra sidan där det höga, vita huset i glas inte är klart.  Däremot är området utanför södra sidan så gott som färdigt.

Studenternas är ju byggt i trä vilket gjort arbetet både enklare, tystare och renare:

Den största skillnaden är väl spännvidden. Det är fem meter mellan pelarna när det är trä, mot tio meter om det hade varit stål. Sedan tycker jag det blir snyggt i trä också”.

Arkitekten som ritat Studenternas är från Malmö och har haft arenan där som en modell.

Jag vet också att de kikade lite på arenan i Gävle inför bygget”.

Även för Arkens Gärde kommer det vara helt klart.

Det är så gott som klart. Även sektionen där bortasupportrarna kommer stå är klar”.

När det gäller faciliteterna är alla kiosker förutom en färdigbyggda. Hur kioskerna kommer skötas och allt som rör upplevelsen i och kring arenan följer i kommande artiklar. Nästa vecka får ni följa med på en rundvandring på arenan.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch