Aron Bjarnason lämnar Sirius Fotboll

AB

Sirius Fotboll har kommit överens med den isländska klubben Breidablik om en övergång av Aron Bjarnason.

Aron anslöt till Sirius under försäsongen 2021. Under försäsongen och cupspelet spelade Aron ytterforward och bidrog ofta till den blåsvarta poängproduktionen. Precis innan den allsvenskan säsongsstarten ådrog sig Aron en skada som höll honom borta från spel i princip resten av säsongen. Först i den 29:e omgången gjorde han comeback och till säsongen 2022 var han åter frisk och konkurrerade om en startplats i laget. Formationen säsongen 2022 innebar wingbacks istället för ytterforwards och där fick Aron ofta ta hand om högerkanten. När fotbollsåret 2022 summerades gick det att konstatera att Aron spelat samtliga 30 matcher för Sirius i Allsvenskan.

Under inledningen säsongen 2023 fortsatte Aron att vara en startspelare för Blåsvart, men under den senare delen av säsongen blev matchminuterna allt färre. Sista starten i Blåsvart blev bortasegern mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi i oktober.

Aron noterades totalt för sex mål och sju assist på 65 tävlingsmatcher i Siriuströjan.

Aron Bjarnason:
– Efter säsongen kände jag och min familj att vi ville flytta hem till Island. Jag är väldigt tacksam över min tid i Sirius och jag är glad över att jag fick chansen att spela i Allsvenskan. Självklart kommer jag sakna att spela på Studenternas framför alla blåsvarta supportrar. Det har varit väldigt roligt att se hur intresset och stödet växer för varje år. Jag lämnar Sirius och Uppsala med fina minnen som jag inte kommer glömma.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– Att summera Arons tid i Sirius sportsligt är inte helt lätt. Det har varit lite upp och ner, både vad gäller skador och speltid, men han har alltid varit en uppskattad spelare nere på Studan. Både under Danne och Kitten. Ser vi till den andra halvan av säsongen 2023 så har han däremot bara startat en match och i takt med att konkurrensen ökar, så känns det här som en bra lösning för alla parter. Vi önskar Aron och familjen ett stort lycka till hemma på Island.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch