Arenabesiktning genomförd på Studenternas

  • App
01082021_1627861461.jpeg

Svenska Fotbollförbundet genomförde under tisdagen sin årliga besiktning av Studenternas inför Sirius allsvenska hemmapremiär den 8 april. 

Under besiktningen kontrolleras arenan utifrån de 59 punkter som utgör kraven som alla allsvenska arenor ska uppfylla. Kraven behandlar allt från måtten på spelplanen och utformningen av läktarna till att rätt informationsskyltar hänger på rätt plats.

Studenternas är som bekant under ombyggnad, och precis som väntat blev resultatet av tisdagens besiktning att det ännu inte finns tillräckligt underlag för att godkänna arenan. Därför kommer en kompletterande slutbesiktning att göras när allt är iordningställt inför premiärmatchen den 8 april.

Punkter som gör att ett beslut ännu inte kan tas om att godkänna arenan är bland annat att den temporära ståplatsläktaren som planerat började byggas under tisdagen och slutförs under veckan. Därför kunde denna inte bedömas vid besiktningstillfället. Vissa utrymmen i arenan såsom omklädningsrum är ännu ej inredda och iordningställda, och provisoriska toaletter och mobila kiosker är ännu ej utställda på sina platser.

Konstgräsplanen, som var det största orosmomentet inför säsongen, är nu färdigställd och kommer att certifieras utifrån FIFA:s testkriterier den 30 mars. Denna certifiering krävs för att spelplanen ska kunna godkännas vid besiktningen.

Vi ser fram emot en historisk hemmapremiär på Studenternas den 8 april. Från och med klockan 12.00 idag kan du säkra din plats och bli en av de första som får uppleva nya Studan!

>> Köp biljetter här

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch