Arbetsseger för Sirius damer

01082021_1627810013.jpeg

Det var väl egentligen inte så mycket att snacka om. Sirius hade större delen av dagens match under kontroll och kunde komfortabelt styra skutan i hamn till en ny trepoängare. Trodde alla utom QBIK som såg till att Sirius fick jobba för segern, i slutminuterna.

Redan i den nionde minuten small det till när Moa Mattsson fick bollen av Elin Åkerman och tryckte sig in i straffområdet och avslutade med att tunnla målvakten. Därefter hände ingenting. Och ingenting igen. Inget av lagen verkade riktigt vilja gå dit där målen produceras även om Sirius var det lag som skapade ett och annat bra anfall.

Helt logiskt var det därför när Tempest Norlin rann igenom på högerkanten och iskallt fintade lädret förbi en chanslös Lina Lundqvist (japp, Sirius-Lina är helt korrekt) i QBIK:s mål.

Den andra halvan fortsatte ungefär i samma tonläge även om Sirius hade ännu bättre kontroll än i första. Inga större farligheter producerades och hemmalagets försvar avväpnade raskt QBIK när de då och då tog en sväng upp på Sirius planhalva.

QBIK gav dock aldrig tappt trots underläge och med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid kunde man med hjälp av ett stillastående Siriusförsvar reducera och skapa nerv i matchen. Målet gav gästerna energi och ork att flytta upp positionerna rejält en stund. Sirius tog dock snabbt tillbaka kommandot och kunde spela av de sista minuter tryggt och säkert och till och med skapa lite halvchanser.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch