Antonio Yakoub klar för Sirius Fotboll

AY_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med Assyriska FF om en utlåning av den 19-årige forwarden Antonio Yakoub. Antonio ansluter omedelbart till Sirius och ambitionen är att han ska vara spelklar redan till helgens match mot IK Brage. Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2022 och innefattar även en köpoption efter säsongen.

Antonio Yakoub har sin fotbollsfostran i Assyriska FF och han har även hunnit med att provspela med lag som Real Zaragoza och Örebro SK. När det gäller landslagsuppdrag har Antonio representerat både Sverige och Finland i olika juniorlandslagssammanhang. Senast i höstas blev han uttagen till Finlands U20-landslag och representerade landet i en match.

Under säsongen 2021 noterads Antonio för 14 mål och 6 assist på 28 matcher i Ettan Norra. En imponerande poängproduktion som nu gör att han tar klivet upp två divisioner och representerar Sirius Fotboll från och med säsongen 2022.

Antonio Yakoub, välkommen till Sirius. Vad var det som lockade med just Sirius och Uppsala?
– Vi har haft en bra dialog från början. Efter att ha sett hur laget presterade under fjolårssäsongen var det självklart lockande när Sirius hörde av sig. Jag tror att Sirius spelsätt passar min spelstil och jag tror att det är en utvecklande miljö jag kommer till.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Jag skulle säga att jag är en nia som älskar att göra mål och såklart assistera fram mina medspelare till bra lägen. Jag gillar även att vara delaktig i speluppbyggnaden och jag gillar även att ta löpningar för laget och mina medspelare. Jag trivs på små ytor och är även tvåfotad.

Vad kan alla Siriussupportrar förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig att jag alltid kommer ge hundra procent för klubben. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla supportrar på Studan.

Scout- och analysansvarig, Adrian von Heijne om värvningen:
– Antonio är en ung och energisk spelare som närmast kommer från Assyriska FF i Södertälje. Den här värvningen ligger precis i linje med den strategi vi har som klubb – att rekrytera spelare från någon nivå under oss och tillsammans göra en satsning för att spelaren ska etablera sig i Allsvenskan och prestera för Sirius. Antonio är en modern och målfarlig forwardstyp som har ett gediget målfacit bakom sig i P17- och P19 Allsvenskorna, Division 2 och nu senast Ettan Norra. Vi önskar Antonio välkommen till Uppsala.

Fakta Antonio Yakoub:
Position
: Forward
Ålder: 19 (född 2002)
Moderklubb: Assyriska FF
Tidigare klubbar: Assyriska FF

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation om Antonio på svenskfotboll.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch