Antonio Yakoub ansluter till Gefle IF under höstsäsongen

AY_v2

Sirius Fotboll och Gefle IF är överens om ett fotbollsutvecklande föreningssamarbete som innebär att Antonio Yakoub kan förstärka Ettan Norra-klubben. Den här typen av samarbeten möjliggör spel hos båda klubbarna för spelare som fyllt högst 22 år.

Antonio Yakoub anslöt till Blåsvart inför den här säsongen på ett säsongslångt lån med en köpoption. Den allsvenska debuten skedde för några veckor sedan i samband med bortamatchen mot Kalmar FF. Annars har matchminuterna i Siriuströjan främst handlat om U21-träningsmatcher. Nu står det klart att Antonio får möjlighet att spela mer A-lagsfotboll då Sirius Fotboll och Gefle IF kommit överens om ett fotbollsutvecklande föreningssamarbete. I praktiken innebär det att Antonio kan representera båda klubbarna.

Antonio kommer nu att utgå från Gefle IF:s verksamhet, både i tränings- och matchmiljö.

Läs mer om fotbollsutvecklande föreningssamarbeten via länken längst ned i den här nyheten.

Sportchef Ola Andersson:
– Antonio behöver spela fotbollsmatcher i A-lagsmiljö. Det har blivit skralt med det hos oss utifrån den rådande konkurrenssituationen. Därför är det perfekt med det här fotbollsutvecklande föreningssamarbetet, vilket gör att han kan spela matcher för både Gefle och Sirius.

Antonio Yakoub:
– Det här känns som en bra lösning för mig. Jag är i en ålder där det är viktigt för mig att kontinuerligt spela mer fotbollsmatcher för att kunna växa som spelare. Jag ser fram emot att utvecklas mer och komma tillbaka till Sirius som en bättre spelare.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch