Ante tillbaka: ”Askul att vara med”

  • App
01082021_1627853242.jpeg

Årets första comeback kom i träningsmatchen mot Malmö FF i februari, och pågick inte i mer än fem minuter. Nu är det snart dags för ett nytt försök för Ante Eriksson, som idag är med i Sirius matchtrupp för första gången i allsvenskan denna säsong.

– Det är askul att vara med såklart, och nu har jag ändå kunnat träna i en och en halv, nästan två veckor i sträck. Det var ju ett tag sedan. Så det är skönt, kul att vara med i truppen och vara tillbaka och känna på det, säger han.

Sedan laget kom tillbaka från semestern har Ante Eriksson gått för fullt in i träning och kört på ordentligt i ett par veckor, och någon 90-minutersspelare väntas han inte kunna vara ännu, men bara att vara tillgänglig för spel och vara med i truppen är förstås att ha passerat den högsta tröskeln.

– Det är såklart en bit kvar tills man är i form, nu känner jag att man är nere i grottan. Det här är ju min försäsong nästan. Men får jag vara frisk, kunna träna i två veckor till, komma in i matcher och få spela lite så brukar det gå ganska snabbt, säger han.

– Bara man får fortsätta träna, kanske stå över något pass när man är sliten, att man får bestämma själv istället för att ha några skavanker, då är det inte alls långt borta. Inom ett par veckor, om jag kan köra för fullt hela tiden, då ska jag vara helt tillgänglig.

Känslan i laget inför lördagens allsvenska omstart är den vanliga, menar Ante Eriksson.

– Det är bra stämning, det är alltid bra stämning. Vi är taggade.

– Det är en svår match, som alla bortamatcher. Men jag är hoppfull, om vi spelar någorlunda så som vi gjort tidigare så tror jag att det kommer att gå bra.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch