Ante Eriksson avslutar karriären

  • App
01082021_1627854903.jpeg

Andreas ”Ante” Eriksson avslutar sin fotbollskarriär. Från och med den 1:a oktober avslutade han det kontrakt som egentligen skulle ha sträckt sig säsongen ut.

Sällan har en så sliten klyscha som ordet kulturbärare stämt bättre in än vad den gör på Ante Eriksson. Sedan återkomsten till Sirius inför Superettansäsongen 2015 har Ante varit en viktig kugge i det maskineri som är Sirius Fotbolls a-lag. Trots sin tuffa skadehistorik har han hela tiden varit nära laget och tagit ett stort ansvar för sammanhållningen och stämningen i laget.

– Det är verkligen trist att en så otroligt skicklig fotbollsspelare fått dras med så mycket skador och nu tvingas avsluta sin karriär. Utan skador hade han spelat på en betydligt högre nivå än vad han har gjort, säger Thomas Lagerlöf.

Inte helt oväntat har de envisa skadorna nu tagit sin slutgiltiga tribut och Ante Eriksson avslutar sin aktiva karriär på fotbollsplanen. Ett beslut som vuxit fram under långa och tuffa rehabpass. Ett beslut som Ante hunnit förlika sig med.

– Det känns ändå bra, säger Ante. Beslutet har hunnit sjunka in och jag känner att kroppen inte blir bättre. Det var dags helt enkelt. Fotboll är trots allt som mest kul när man spelar och inte är vid sidan om och dit är det allt för lång väg.

Antes mål vid återkomsten till Sirius var att vara en del i arbetet när Sirius tog klivet upp i Allsvenskan.

– Jag fick egentligen bara vara frisk under min första säsong (2015) efter återkomsten och jag hade hoppats vara en större del i det här projektet. Men jag vill ändå tro att jag bidragit på mitt sätt. Jag har haft så -j-la kul och jag har alltid känt mig välkommen i Sirius och Uppsala.

– Jag vill tacka Sirius och alla andra klubbar. Det har varit en lång, lång resa och fotboll har varit mitt jobb under hela mitt vuxna liv, konstaterar Ante. Nu börjar ett annat liv, jag kan ju egentligen göra vad som helst. Jag funderar på att plugga MC-teknik, ett intresse jag har och som jag vill lära mig från grunden. Sen ska det väl rockas lite också. Vi får se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch