Ante Björkebaum startar om igen

  • App
01082021_1627853178.jpeg

Det var bara ett par minuter in i den allsvenska bortamatchen mot BK Häcken den 5 maj som det small till i Ante Björkebaums baksida lår. Då hoppades anfallaren på ett snabbt tillfrisknande, men det dröjde till slut nästan sju veckor innan han idag kan spela match igen. Sedan återkomsten från semestern har han tränat på för fullt.

– Jag körde några pass innan ledigheten också, det kändes bra. Men det tog tid alltså, jag har inte haft någon muskelskada innan och trodde väl när det hände att det skulle ta max två veckor. Men nu känns det bra att få spela lite, säger Ante Björkebaum, som varit en av många blåsvarta som missat matcher på grund av skador under våren.

– Det är klart det är frustrerande att sitta på sidan när vi haft svårt att fylla truppen, men vi har gjort det jäkligt bra ändå. Det är segt när det blir hackigt med skador, först ett knä och sedan baksidan, men nu är det 18 matcher kvar så dem ska jag försöka vara med i. Kroppen känns bra.

Semestern var välbehövlig för hela laget efter en väldigt lyckad och samtidigt slitig vår, men nu är Ante Björkebaum glad att vara tillbaka på Löten igen.

– Det var jävligt skönt, både att ha semester och att komma tillbaka. När man ser varandra varenda dag så är det skönt att komma bort lite, och det blir en helt annan energi när man kommer tillbaka och träffar varandra igen.

Genrepet inför omstarten av allsvenskan blir alltså en träningsmatch mot Örebro SK idag torsdag klockan 13. För ovanlighetens skull spelas matchen inte på konstgräset utan på gräsplanen på Löten, där Sirius annars bara tränar under sommarhalvåret.

– Det blir lite ovant att spela där uppe, men planen är hur fin som helst, så det blir jättebra. En bra genomkörare, sedan är det bara se till att vara redo när serien drar igång igen, säger Ante Björkebaum.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch