Ansök till jobbet som klubbdirektör via Capto HR

Thumbnail_Klubbdirektör

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny klubbdirektör är påbörjad. Är du intresserad av jobbet eller känner någon som skulle passa i rollen som klubbdirektör kan du läsa mer via captohr.se. 

Om jobbet som klubbdirektör

VD/Klubbdirektör
IK SIRIUS Fotbollsklubb är sedan 2017 en allsvensk fotbollsförening, med ett starkt varumärke och själ. Med en respekterad historia och en visionär framtid är IKS FK på en mycket spännande och utvecklande resa. Under de senaste åren har vår fotbollsförening tagit många steg i positiv riktning och den resa som är påbörjad ska fortsätta. De rätta förutsättningarna finns för fortsatt utveckling och framgång. Vår organisation som är kompetent och driven pulseras av framåtanda. Med rätt ledare kommer vi kunna ta föreningen vidare på ett lyckosamt sätt. Sportsliga resultat och föreningens goda ekonomi vittnar om en välavvägd strategi och riskhantering som du ska arbeta vidare med.

Hela vår verksamhet växer, då föreningen kan bidra till det som lockar såväl knattar, ungdomar, talanger och elitspelare som flickor, pojkar, damer och herrar.

IKS FK ska vara en stolthet för Uppsala, en gemenskap som ger ett mervärde till partners och som skapar glädje och positiva känslor hos hela vår publik och alla våra supportrar.

Nu söker vi dig som – med affärsmässighet och fokus samt tillitsfullt ledarskap – vill ta vid för att fortsätta vidareutveckla verksamheten med syfte att nå föreningens uppsatta och långsiktiga mål.

Dina arbetsuppgifter
Efter flera framgångsrika år med positiv utveckling har nuvarande klubbdirektör/VD valt att ta en annan roll inom idrottsrörelsen. Därför söker vi nu en ny klubbdirektör att leda arbetet i IK Sirius Fotboll. Som klubbdirektör och VD leder du föreningens/bolagets verksamhet. Målet är nu är att fortsätta utveckla verksamheten med följande strategiska fokus: Driven, kompetent och attraktiv organisation. Spelarutveckling och akademi av yttersta klass. Elitlag inom herr och framåt även elit inom dam. Egen hemvist för klubben att samla hela vår verksamhet runt. Vägledande socialt ansvarstagande samt att göra herrlaget ska vara redo för Europaspel 2026.

För att detta skall vara möjligt ska du se till att öka intäkterna för att säkerställa en konkurrenskraftig elitverksamhet och samtidigt jobba vidare med att stärka förenings klubbkultur. Som klubbdirektör är ditt uppdrag att fortsätta arbetet med att stärka den professionella organisationen samt att utveckla verksamheten och medarbetarna mot nästa nivå med fokus på event i världsklass samt en berikande bredd inom barn- och ungdomsverksamheten. Du är övergripande ansvarig för B2B-försäljningen, matcheventen, ekonomi och budget, kommunikation, varumärke samt fotbollsverksamheten genom dina verksamhetsansvariga och leder arbetet att utveckla föreningen. Du har budget- och personalansvar och rapporterar till klubbens styrelse.

Din profil
Sirius Fotboll söker en naturlig ledare med erfarenheter av att framgångsrikt drivit och utvecklat verksamheter. Då du har det fulla ansvaret för verksamheten behöver du ha goda ekonomikunskaper och vara marknadsorienterad. För att ta föreningen in i framtiden måste du vara en Ledare och en inspiratör som drivs av mötet med andra människor. Ett naturligt idrottsintresse och ett hjärta för lokal sport och idrott i allmänhet och för fotboll i synnerhet torde vara en förutsättning. Framgångar och erfarenheter inom såväl sport som näringsliv har format dig och gjort dig till en vinnare med stark drivkraft att alltid visa resultat.

I uppdraget ligger att bygga starka relationer med många olika intressenter så som samarbetspartners, supporters, media, personal och spelare. Det ställer extra stora krav på din personlighet där din förmåga att nå resultat, att ta initiativ och ansvar, att kunna coacha och utveckla människor runt omkring dig, att ha ett systematiskt arbetssätt där tydlig och målgruppsanpassad kommunikation samt analys och omdöme präglar ditt sätt att arbeta.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch