André Österholm förstärker Sirius

  • App
02082021_1627883783.jpeg

Sirius förstärker truppen med den offensiva mittfältaren André Österholm inför den allsvenska hösten. 23-åringen var klubblös sedan kontraktet med den spanska klubben Alondras CF löpte ut under sommaren, och har nu signerat ett 2,5-årsavtal med Blåsvart.

>> TV | André Österholm: ”Ett enkelt val för mig”

Den offensiva mittfältaren André Österholm har under de senaste två och ett halvt åren spelat sin fotboll i Spanien. Nu återvänder 23-åringen till Sverige, och har skrivit på ett kontrakt med Sirius som sträcker sig över säsongen 2021.

– Det var ett ganska enkelt val för mig, jag ser på fotboll precis som tränarna gör. Jag kom hit och hade ett bra möte med tränarna och Ola, och fick en väldigt bra känsla av Sirius. Det är ett bra lag som spelar i allsvenskan och spelar fin fotboll, men de är också på väg någonstans. Den resan vill jag vara med på, säger André Österholm.

Sirius sportchef Ola Andersson:

– Vi får in en ung och skolad spelare med mycket energi, som vi följde när han var i AFC och som har utvecklats under sin tid i Spanien. Han är en kombinationsspelare som kan spela i alla fyra offensiva positioner.

Efter att ha lämnat moderklubben Enskede för Athletic FC i division 3 debuterade André Österholm för AFC United i Division 1 Norra 2014, och var med om avancemanget till Allsvenskan 2016 innan han gav sig iväg till Spanien. Där har han representerat tre olika klubbar i tredje- och fjärdedivisionerna.

– Det har varit en speciell resa, jag har tagit en resa som inte många andra har tagit. Nu kände jag att det var dags att komma tillbaka och visa upp mig i Allsvenskan och jag tror det kommer att bli riktigt kul, säger André Österholm.

André Österholm kommer att bära tröja nummer 11 i Blåsvart och gör sin första träning under onsdagen.

>> TV | André Österholm: ”Ett enkelt val för mig”

Fakta, André Österholm
Född: 17 juni 1996 (23 år)
Tröjnummer: 11
Position: Mittfältare
Längd: 183 cm
Vikt: 81 kg
Moderklubb: Enskede IK
Tidigare klubbar: Athletic FC (2013), AFC United (2014-2016), Coruxo FC (2017), CF Villanovense (2017-2018), Alondras CF (2018-2019)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch