André Alsanati klar för Sirius Fotboll

AA_redigerad02_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med AFC Eskilstuna om en övergång av den 22-åriga mittfältaren André Alsanati. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2027.

André Alsanati kommer senast från Superettanlaget AFC Eskilstuna där han utgjort en bärande del av lagets offensiv under de senaste två säsongerna. I år noterades André för sex mål och sju assist från sin mittfältsposition och under fjolårssäsongen blev det tre mål och fyra assist.

Innan sin tid i AFC Eskilstuna har André bland annat representerat Hammarby IF och IK Frej, samt även varit på ett flertal provspel för olika klubbar i Europa. När det kommer till landslagssammanhang har André spelat sju matcher för U17-landslaget.

Vad är dina första intryck av klubben?
– Det är en familjär stämning här och det känns som att man kommer till en tight familj, så det känns bra.

Vad var det som lockade med Sirius?
– Helheten egentligen. Det är en klubb som har ambitioner, och en klubb som spelar en fotboll som jag känner passar mig, samt även förtroendet jag känt från klubben i våra diskussioner.

Två raka elfteplatser i ryggen, och en ständig ambition om att bli lite bättre, vad kommer du att bidra med för att laget ska bli bättre nästa år?
– Jag ska försöka bidra med mycket energi på planen och skapa målchanser till mina medspelare. Jag vill bidra med min kreativitet.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi är glada över att ha André här från och med januari och det ska bli kul att se vad han kan uträtta i Blåsvart. Vi har scoutat honom länge och vi är övertygade om att hans spelsätt passar väl in i vår spelidé. Värvningen av André följer vår strategi; han är en ung spelare som presterat bra över tid och vi signerar honom med ett längre avtal.

Fakta André Alsanati
Position
: Mittfältare
Ålder: 21 (född 2000)
Moderklubb: Triangelns IK
Tidigare klubbar: AFC Eskilstuna, Hammarby IF, IK Frej, IFK Eskilstuna, Eskilstuna City.

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation på svenskfotboll.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch