Andra raka när Sirius kämpade ner Sundsvall

Sirius vann även sin andra försäsongsmatch för året när man besegrade GIF Sundsvall med 2-1 (0-1) i Nordichallen på lördagen.

matchbanner

En sträv och studsig konstgräsplan präglade mycket av matchen mellan Sirius och GIF Sundsvall I Nordichallen, med många överraskande studsar och ett tempo som aldrig riktigt höjdes över uppvärmningsnivå.

Sirius ägde till att börja med spelet högt upp på Sundsvalls planhalva, men i makligt tempo och utan att hitta fram till särskilt många målchanser. Så såg det länge ut åt båda håll. Det skulle dröja fram till en bra bit in på den andra halvleken innan matchens första hörna kom till. Ett blåsvart spelövertag övergick successivt till hemmalaget, men inget av lagen förmådde riktigt kontrollera bollen ordentligt. Båda sidor försökte flytta boll i backlinjen och hitta luckor i motståndarlaget, men när inte tempot höjdes dök heller inte hålen upp.

Sirius bästa läge i den första halvleken dök upp strax innan paus, då Ian Sirelius efter ett antal försök till slut kom igenom i djupled och fick fri lejd fram mot mål. Han fick dock inte bättre kontroll på den studsande bollen än att han kunde dra iväg ett ganska svagt avslut som GIF-målvakten Tommy Naurin kunde parera. Istället för Siriusledning vände sedan spelet, och ett inte helt vaket Siriusförsvar fick se Sauel Aziz komma fri och rulla in 1-0 bakom en debuterande Joshua Wicks, som kom lite på mellanhand ut från Siriusmålet.

Den andra halvleken såg i mångt och mycket ut som den första, men öppnade upp sig allt mer vartefter. Sirius fick en trög start där man hamnade under press och hade svårt att spela sig ut. Sundsvall kom till en del avslutslägen men gjorde inte mycket av dem, Joshua Wicks stod i vägen för det som kom i hans väg men sattes inte på allt för stora prov. Ju längre halvleken led desto mer kunde Sirius flytta upp sina positioner, och matchens sista fjärdedel dominerade man i mångt och mycket.

Målchanserna blev inte många, men Sirius tog till vara på dem man fick. Stefano Vecchia kunde efter 71 minuter driva bollen ned längs vänsterkanten, skära in i höjd med straffområdet och dra iväg ett skott som i en vacker båge seglade in i det bortre hörnet. Sedan dröjde det bara sju minuter till så hade Diego Montiels precisa inlägg stötts in i mål av en påpassligt placerad Alexander Nilsson i straffområdet. 2-1-målet säkrade Sirius andra seger, mot två seriekonkurrenter, så här långt denna försäsong. Ett tecken gott som något, även om spelet inte var mer än den typiskt oslipade januarivariant som visas upp i de flesta matcher så här års.
­–  Det var en typisk försäsongsmatch, men nu har vi visat två gånger att vi hänger med allsvenska lag, och det trots att vi fick göra några byten vi inte hade planerat (Jesper Arvidsson klev av pga en stukad fot och Daniel Jarl med krampkänning, reds anm). Det såg ut ungefär som senast, men vi har fått ännu mer erfarenhet av varandra och något att utgå ifrån framöver, säger Kim Bergstrand.
– Jag är väl inte särskilt nöjd med insatsen, men trots att vi inte får så mycket att stämma krigar vi på och släpper inte till särskilt mycket. Vi är alltid svåra att slå.

Nästa match för Sirius del blir på träningslägret i spanska Salou, dit man åker måndagen den 6 februari. Onsdagen den 8 februari väntar match mot Malmö FF, och lördagen den 11 står Östersunds FK för motståndet.