Andersson tillbaka: ”Väldigt inspirerande”

01082021_1627851536.jpeg

En stukad fot på träningslägret i februari läkte snabbt, men då fick Johan Andersson istället problem med låret. Efter att ha missat både Svenska Cupen och de första seriematcherna var yttern äntligen tillbaka i matchtruppen mot Kalmar FF, och har gjort tre inhopp sedan dess.

– Det har varit jättekul att få spela, och väldigt inspirerande att få spela i allsvenskan. Det är ju det man har drömt om hela livet, och framför allt att göra det med Sirius. Det är fantastiskt roligt, säger han.

I fjol var det en fraktur i handen i cupmatchen mot Malmö FF som störde Johan Anderssons försäsong. Under hösten kom en axelskada som avslutade säsongen i förtid. Nu är han dock tillbaka med full kraft, och oturen förhoppningsvis över.

– Försäsongen var lite småtuff, men så var det förra året också. Man vet hur det är, det är bara att kriga på. Det har gått helt okej i de här tre matcherna, jag är inte riktigt i hundraprocentig form än men det kommer. Jag känner mig pigg i kroppen, säger han.

Mot Jönköpings Södra fick han göra sina första allsvenska minuter hemma på Studan, och vara med och bidra när Sirius jagade in det där sena kvitteringsmålet i 1-1-matchen.

– Det var skönt att vi fick in en boll där, även om vi kanske inte gjorde vår bästa halvlek var det starkt att få med oss en poäng. Jag tycker vi har gjort det bra, det har funnits någonting bra i alla matcher. Vi kanske borde ha fått med oss någon poäng till, men vi är nöjda.

Nu satsar Johan Andersson vidare mot en plats i startelvan.

– Det är klart, man vill alltid spela och bidra så mycket som möjligt. Men det kommer, jag måste komma i form. Skadan är inga problem längre, men man måste hitta rätt matchpuls och tajming, och det är kanske det som saknas lite, säger han.

Närmast väntar BK Häcken borta på Bravida Arena på fredagskvällen.

– Det kommer bli en svår match, de är duktiga. Vi får se upp för deras kontringar och så ska vi spela vårt spel, så kommer det gå alldeles utmärkt, säger Johan Andersson.

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch