Allsvenskan 100 år | Medlemmarna röstar fram Sirius Fotbolls historiska drömelva

Bakgrund_Crowd

Säsongen 2024 fyller Allsvenskan 100 år och detta uppmärksammas på flera olika sätt genom ligagemensamma initiativ. Nu får medlemmarna i Sirius Fotboll rösta fram en blåsvart historisk drömelva, eller tidernas elva – det vill säga en startelva med supportrarnas favoritspelare genom alla tider.

Om Allsvenskan 100 år
Säsongen 2024 fyller Allsvenskan 100 år och för att uppmärksamma detta uppmanas klubbarna att spela i historiskt anspelande matchställ i samband med två omgångar i augusti. Du som medlem i Sirius Fotboll fick möjlighet att rösta fram vilken tröjmodell Blåsvart skulle bära – och det blev då den helvita designen med anspelning till 60- och 70-talet som vann. För Sirius del kommer den tröjan att användas under matchen mot Djurgårdens IF på hemmaplan den 25 augusti.

Historisk drömelva/tidernas elva 1924-2024
Inför jubileumsomgångarna har klubbarna även uppmanats att ta fram historiska drömelvor, eller tidernas elva – det vill säga en startelva med supportrarnas favoritspelare genom alla tider.

Ett antal supportrar har fått ta fram sina egna elvor utifrån formationen 4-4-2, och utifrån de angivna spelarna kommer medlemmarna i Sirius Fotboll att få rösta fram vår drömelva. Slutresultatet av omröstningen, och den slutgiltiga drömelvan, presenteras i samband med de två jubileumsomgångarna i augusti.

Omröstningen
Medlemmar i Sirius Fotboll har fått en mejl med en länk till omröstningen. Det går att rösta fram till och med måndagen den 31 juli.

Om Allsvenskan 100 år
Vill du läsa mer om Allsvenskan 100 år finns det mer information på allsvenskan.se

HEMSIDAN_OMSLAG_BB_v2

Motivering/beskrivning:
”Vår elva sträcker sig över våra snart två decennier på läktaren. Ibland har fotbollskunnandet fått stå i centrum, men oftare är det spelarna som även haft en på olika sätt härlig karaktär som fått stå i centrum. Det här laget hade man velat se! Särskilt anfallsparet ger gåshud vid blotta tanken”.

HEMSIDAN_OMSLAG_ÅH

Motivering/beskrivning:
”En blandning av nostalgi (första allsvenska tiden) och spelare med stort Siriushjärta.”

HEMSIDAN_OMSLAG_G

Motivering/beskrivning:
”Vi tog med spelare vi sett i Sirius, från olika år. Från dessa satte vi ihop ett lag som är i sitt esse i en fiktiv match!! (lätt var det inte).”

HEMSIDAN_OMSLAG_Farbror_v2

Motivering/beskrivning:
”En mix av kult och förmåga.”

HEMSIDAN_OMSLAG_MB

Motivering/beskrivning:
”Rolf Marinius var ju en idol som ung och nog en av de bästa målvakterna vi haft, backlinje var tuff fanns ju Tjalle Mild också att ta ut men fastnade för de som blev lite IKS-ikoner för mig. Mittfältet skulle ju naturligtvis de Kamps varit med, klart bästa spelare vi haft någonsin, men han kändes som ett lån kontra de jag tog ut, sedan anfallet Wessam med sina kliniska avslut och Morgan Hedlund med sitt skott och bilden på honom i den snyggaste helvita dressen med stjärnan samt ungdomsidol.”

HEMSIDAN_OMSLAG_LS_v2

Motivering/beskrivning:
”Som alla förstår är det svårt att betygsätta spelare från 60- talet till 2024. Men mitt lag består av allt från värvningarna från 60-talet till spelare som varit med och gjort skillnad i vår nutida klubbhistoria.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch